Після перерви відновилися матчі жіночої суперліги 8-й тур.

  В четвер матчем в Чернігові між місцевим «Педуніверситетом-ШВСМ» та «Хіміком» відкрилося друге коло жіночого чемпіонату України. А центральна пара 8-го туру, безумовно, в Луцьку, де зіграють «Волинь» та «Галичанка».

 «Континіум-Волинь-Університет» - «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов»

  Зустрічі між географічними сусідами вже давно носять принциповий характер, незважаючи, за що вони борються. А прямими конкурентами ці суперники були нечасто. Такий ось рідкий випадок трапився в минулому сезоні, коли інтереси команд в боротьбі за четверту сходинку зійшлися, також, як і зараз, у 8-му турі в Луцьку. Тоді в разі двох перемогу волинянки могли впритул наблизитися до тернополянок. Ось такий був підтекст, таким і вийшов перший матч – наднапруженим, навіть зі скандальним відтінком. «Галичанка» в тому матчі перемогла з рахунком 3:2, і на цьому боротьба за «четвірку» між ними завершилася.

  Зараз ситуація схожа на минулорічну, хоча, враховуючи втрати кардинальне омолодження «Волині», вона не передбачалася. Проте «Галичанка», втративши через травму свого стрижневого гравця Катерину Дудник, втратила разом з цим і купу очок, програвши в тому числі «Педуніверситету», який сідає останню сходинку. Тим самим загостривши ситуацію в боротьбі за четверту сходинку.

  Що стосується беспосередньо матчів в Луцьку, то багато чого залежатиме від того, чи гратиме Дудник. На руку «Волині» може і зіграти командировка в юніорську збірну керманича команди Андрія Романовича. Втім, в будь-якому випадку вихованки луцької ОДЮСШ, який повністю складають нинішню «Волинь», при потужній підтримці своїх вболівальників можуть добитися позитивного результату. Принаймні, на офіційному сайті волинською команди ці матчі охрестили битвою за дванадцять очок…

Як ви бачите, ситуація непередбачувана, проте в разі подвійної перемоги «Галичанки», інтрига в боротьбі за четверте місце розтане, як минулорічний сніг. Тож побачимо.

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - «Сєвєродончанка»

  Суперники в першому колі так і не зіграли, проте вже суперничали в цьому сезоні – на першому етапі Кубку України в Запоріжжі сєвєродонецька команда впевнено взяла верх, і за класом явно вище за рівненську. Проте «Регіна» зараз вперше в історії йде на п’ятій сходинці і напевно бажає захистити свої позиції. Тим більше, на своєму майданчику.

«Білозгар-Медуніверситет» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»

  Як і в попередній парі, тут є явний фаворит – «Орбіта». Проте, як заявила граючий тренер «Білозгару» Юлія Якушева, вінницька команда націлена на боротьбу за «четвірку» і намагатиметься брати очки не тільки у прямих конкурентів. Тим більше, на своєму майданчику, який по простору суттєво – і за шириною, із за висотою – відрізняється від Палацу спорту ЗАС, де тренується запорізький колектив.

Крім того, результати матчів у Вінниці, так і решти ігор, багато чого залежатимуть від того, як команди пережили новорічні свята.

За матеріалами сайту ФВУ