Головний тренер жіночої збірної Туреччини Джованні Гвідетті оголосив, що догравальниця Меліха Ісмаілоглу не візьме участі в кваліфікаційному турнірі за право виступити на Олімпійських іграх 2020 року в Токіо (Японія).

Спортсменка народилася в Боснії і Герцеговині та до переїзду в Туреччину виступала під прізвищем Смайловіч. Волейболістка змінила громадянство більше п'яти років тому, і претензій до її документів не було. Однак при перевірці заявки на олімпійську кваліфікацію вони несподівано виявилися.

"Ісмаілоглу почала грати за Туреччину в 2014 році (в 2013 році, якщо включати пляжний волейбол)! Останні шість років Мелі грала на чемпіонаті світу, етапах Гран-прі і Ліги націй, чемпіонаті Європи! Мелі тренувалася все літо заради однієї мрії – поїхати на Олімпіаду. Але вона не зможе грати в олімпійському кваліфікаційному турнірі, тому що хтось багато років тому припустився помилки в оформленні документів. Неважливо, хто це зробив. Важливим є те, що мрія гравця зруйнована", - написав Гвідетті в "Твіттері".