Став відомий склад чоловічої збірної США на олімпійський турнір в Токіо.

Головний тренер Джон Спіроу включив до складу з 12-ти гравців вісім бронзових призерів Ріо-2016.

Нагадаємо, що п'ять років тому в матчі за 3-е місце американці з рахунком 3:2 обіграли Росію.

Метт Андерсон і Девід Сміт їдуть на свої треті Ігри. 36-річний блокуючий Сміт – найстарший гравець команди. Наймолодші – 24-річні Кайл Енсінг і Торі Дефалько. Обидва вперше зіграють на Олімпіаді. Як і ще два волейболіста – Гарретт Муагутутія і Мітч Стал.

Відзначимо, що через травму в Токіо не поїде догравальник Аарон Расселл. А діагональний Бенджамін Патч і блокуючий Джеффрі Джендрік не потрапили в заявку за рішенням тренерського штабу. Вони в резервному списку, в якому також знаходяться Тейлор Ейврілл, Кайл Рассел, Бренден Сандер, Джош Туаніга і Дастін Уоттен.

"Нам потрібно було прийняти кілька дійсно важких рішень. Склад збірної США за останні чотири-п'ять років став глибше", – сказав Спіроу.

Спіроу зайняв пост головного тренера збірної США в 2013 році і буде працювати на цій посаді на своїх других Олімпійських іграх. Він був помічником тренера в Пекіні-2008 і в Лондоні-2012.

Зараз американці займають 3-е місце в світовому рейтингу і йдуть на 10-му місці в розіграші Ліги націй, вигравши 4 з 9 матчів. Після комерційного турніру команда ненадовго повернеться в свій навчальний центр в Анахаймі, а потім відправиться в Японію. Перед прибуттям в Токіо команда буде тренуватися в місті Місіма і зіграє два контрольні матчі проти збірної Японії.

Склад збірної США на Олімпіаду-2021

Зв’язуючі: Міка Крістенсон ("Зеніт-Казань", Росія), Кавіка Шоджі ("Спор Тото", Туреччина) *.

Діагональні: Метт Андерсон ("Перуджа", Італія), Кайл Енсінг ("Равенна", Італія).

Блокуючі: Девід Сміт ("Закса", Польща), Максвелл Холт ("П'яченца", Італія), Мітч Став ("Ниса", Польща).

Догравальники: Тейлор Сандер ("Скра", Польща), Торі Дефалько ("Ольштин", Польща), Томас Яшке ("Мілан", Італія), Гарретт Муагутутія ("Заверце", Польща).

Ліберо: Ерік Шоджі ("Закса", Польща).

*вказана команда, в якій гравець проведе сезон 2021/22.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от USA Volleyball (@usavolleyball)

Нагадаємо, що жіноча збірна США також вже оголосила остаточний склад команди на Олімпійські ігри в Токіо.