Головний тренер збірної Італії Джанлоренцо Бленджіні назвав остаточний склад команди на олімпійський турнір в Токіо.

Нагадаємо, що перший склад збірної Італії пропустив Лігу націй, провівши кілька тренувальних зборів. Італійці резервним складом зайняли 10-е місце в Лізі націй, після завершення якої кілька гравців приєдналися до зборів основи – зв’язуючий Ріккардо Сбертолі, діагональний Габріеле Неллі, 19-річний догравальник Алессандро Мікьєлетто, блокуючий Джанлука Галассі і ліберо Фабіо Баласо.

Сбертолі, Мікьєлетто і Галассі в результаті потрапили в олімпійський склад. В останній момент відчепили Неллі, Баласо, блокуючого Фабіо Річчі і догравальника Філіппо Ланца, який був основним гравцем на срібній для збірної Італії Олімпіаді-2016.

У Ріо італійці в фіналі з рахунком 0:3 програли Бразилії. З того складу в нинішній заявці шість гравців – Сімоне Джаннеллі, Іван Зайцев, Османі Хуанторена, Лука Ветторі, Маттео П'яно і Массімо Колачі.

Збірна Італії 24 липня почне олімпійський турнір матчем з командою Канади. Також в цій групі – Японія, Польща, Іран і Венесуела.

Склад збірної Італії на Олімпіаду в Токіо:

Зв’язуючі: Симоне Джанеллі (Перуджа, Італія), Ріккардо Сбертолі (Трентіно, Італія)

Діагональні: Іван Зайцев (Чивітанова, Італія), Лука Ветторі (Шанхай, Китай)

Блокуючі: Симоне Анзані (Чивітанова, Італія), Джанлука Галассі (Монца, Італія), Маттео П'яно (Мілан, Італія)

Догравальники: Османі Хуанторена, Іржі Ковар (обидва - Чивітанова, Італія), Даніеле Лавіа, Алессандро Мікьєлетто (обидва - Трентіно, Італія)

Ліберо: Массімо Колачі (Перуджа, Італія).

*вказана команда, в якій гравець проведе сезон 2021/22.