Капітан національної збірної України з волейболу Олег Плотницький поділився своїми враженнями щодо результатів жеребкування кваліфікаційного раунду Олімпійських ігор-2024.

“Маємо дуже хорошу та водночас складну групу. На мою думку, вона є найцікавішою з трьох. Можу також відзначити, що гравці, з якими я граю в команді, і які представляють свої збірні, сказали те саме, що і я . У жодного з них немає гарантій, що саме вони виграють путівку на Олімпіаду. Тому ми будемо битися та вигризати кожне очко, наша ціль незмінна – це потрапити на Олімпійські ігри, але всі ми знаємо і розуміємо що легкої дороги туди просто немає. Вважаю, що головне якісно підготуватися , грати свою гру та грати як одне ціле а далі результат покаже.


Чи Україні не пощастило з жеребом? Я б так не сказав. Легшою є група С з Китаєм, Польщею та іншими, але там немає прохідних команд. Максимум можу виділити те, що в тій групі лише на одну топ-збірну менше, й більше нічого”, – цитує капітана національної збірної України з волейболу сайт Kamp-Sport.

За результатами жеребкування чоловіча збірна України зіграє у групі А, матчі якої відбудуться у Бразилії. Підопічні Угіс Крастіньша зустрінуться зі збірними Бразилії, Німеччини, Чехії, Катару, Куби, Ірану та Італії.

Група А: Бразилія, Італія, Іран, Куба, УКРАЇНА, Німеччина, Чехія, Катар;

Група В: Японія, США, Словенія, Сербія, Туреччина, Туніс, Єгипет, Фінляндія,

Група С: Китай, Польща, Аргентина, Нідерланди, Канада, Мексика, Бельгія, Болгарія;

Ліцензійний олімпійський турнір з волейболу відбудеться з 30 вересня по 8 жовтня 2023 року.

men volleyball ukraine team