Відомий польський діагональний Маріуш Влажли став новачком "Гданська".

36-річний волейболіст протягом усієї професійної кар'єри виступав за "Скру" з Белхатова, за яку відіграв 17 сезонів (2003-2020). Він дев'ять разів приводив команду до чемпіонського титулу, сім разів вигравав Кубок Польщі, а також завоював срібні та бронзові медалі в Ліги чемпіонів і клубних чемпіонатів світу.

У 2015 році Влажли зіграв за катарський клуб "Аль-Арабі", але це був короткостроковий річний контракт на кілька матчів.

"Очевидно, що це велика зміна для мене. 17 сезонів в «Скрі» супроводжувалися великими емоціями. Після стількох років було нелегко покинути Белхатув. Однак я зважився на новий виклик і з нетерпінням чекаю сезону в новому місті і клубі. Я багато спілкувався з головним тренером Міхалом Вінярськи і багато в чому завдяки йому перейшов в «Гданськ». Також я враховував рівень дитячої школи клубу, в якій мій син зможе розвиватися", - цитує Влажли офіційний сайт клубу.

У складі збірної Польщі Влажли став чемпіоном світу-2014. Він був визнаний MVP турніру, після чого оголосив про завершення кар'єри в національній команді, за яку зіграв 155 матчів.

У минулому сезоні чемпіонат Польщі був завершений через пандемію коронавіруса, а чемпіон та призери не були визначені. На момент припинення турніру "Скра" посідала 3-є місце (і отримала путівку в Лігу чемпіонів), "Гданськ" - 5-е місце.