Президенти клубів польської ліги знайшли спільне рішення, як провести чемпіонат в раніше обумовлені терміни і обійтися без технічних поразок.

За польськими законами якщо хоча б у одного члена команди є позитивний тест на коронавірус, то вся команда повинна відправитися на карантин. У зв'язку з цим вже були перенесені матчі чотирьох клубів – "Варшави", "Катовіце", "Сувалки" і "Бендзин".

В ході відеоконференції представники клубів ліги одноголосно прийняли рішення, як продовжувати чемпіонат, якщо кілька команд призупинили виступ через зараження коронавірусом.

"У разі відсутності команд через коронавірус, інші клуби повинні перенести свої матчі і зіграти між собою заздалегідь. Це один із способів зберегти ігровий ритм чемпіонату 2020/21", – йдеться в заяві ліги.

"Я дуже радий, що ми всі зійшлися на думці, що в такі виняткові часи нам потрібно об'єднатися, щоб разом подолати цю кризу. Звідси і рішення проводити матчі заздалегідь. Ми, звичайно, будемо координувати таку прискорену гру. Ми хочемо, щоб наші вболівальники на аренах і перед телевізорами мали можливість дивитися матчі якомога частіше, звідси і одностайність всіх президентів клубів. Я хочу запевнити вболівальників, що ми зробимо все можливе, щоб закінчити цей сезон до кінця і визначити чемпіона Польщі", – сказав президент польської ліги Павло Загумний.

У минулому сезоні чемпіон Польщі не був визначений – команди зіграли в регулярному чемпіонаті лише 24 з 26 матчів.