Польський клуб "Заверці" у матчі 18-го туру чемпіонату Польщі в гостях з рахунком 3:2 обіграв "Любін".

Цікаво, що команда на цю гру вийшла без своїх пасуючих – Мігель Таварес вже був у лазареті, а Максиміліано Каванна у попередньому матчі розтягнув литковий м'яз. Якби обидва мали коронавірус, то були б підстави для перенесення матчу. Але на інші захворювання та травми це правило не поширюються.

Роль зв'язуючого врешті-решт довірили сербському догравальнику Урошу Ковачевичу. У підсумку "Заверці" здобув перемогу на тай-брейку - 3:2 (25:20, 25:21, 22:25, 24:26, 15:11).

Ковачевича було визнано MVP матчу. Не зважаючи на нове для себе амплуа, він спромігся набрати 8 очок, реалізувавши 6 з 11 атак та зробивши 2 блоки. "Завірці" займає 3-е місце в турнірній таблиці, "Любін" - 11-е місце.

Нагадаємо, що тиждень тому в матчі Ліги чемпіонів ліберо петербурзького "Зеніту" Женя Гребенніков через хвороби та травми в команді зіграв на позиції догравальника. Російський клуб програв сербській "Войводіні" - 0:3.

А кілька тижнів тому український нападник Олег Плотницький також на одну гру змінив своє ампула та став ліберо. В тому матчі українець був визнаний найціннішим гравцем матчу.

У матчі Ліги чемпіонів "Ястшембські" – "Кнак" у польської команді через коронавірус був дефіцит блокуючих. У результаті в центрі сітки зіграв французький догравальник Тревор Клевено. Він реалізував 4 з 8-ми атак і зробив 3 ейси. Поляки виграли з рахунком 3:0.

uros kovachevich
uros kovachevich
Фото: facebook.com/AluronCMC