Про перехід польського нападника Бартоша Бедножа в "Зеніт" говорили з лютого – італійська "Модена" навіть забороняла волейболісту спілкуватися з пресою.

Казанський клуб офіційно підтвердив інформацію кілька днів тому, коли всі формальності були залагоджені.

Попередні два сезони 25-річний волейболіст провів в "Модені", з якою виграв Суперкубок Італії-2018.

У минулому чемпіонаті Італії Беднож став другим бомбардиром команди після діагонального Івана Зайцева. Він набрав 301 очко в 20 матчах, зробивши 35 ейсів, 26 блоків і реалізувавши 240 з 415 атак (58%).

Також по ходу кар'єри Беднож виступав у польських клубах "Ченстохова" (2013/14), "Ольштин" (2014-2016) і "Скра" (2016-2018).

У складі збірної Польщі він завоював "бронзу" Ліги націй-2019, потрапивши в символічну збірну "Фіналу шести". Але після цього не потрапив в заявку на Євро-2019 і Кубок світу-2019.

bartosch bednoj and jiba

"Я не люблю сидіти на одному місці – мене тягне до вивчення нових речей. Я хотів би стати гравцем, який в кінці кар'єри буде говорити про найсильніші ліги на основі особистого досвіду. «Модена» багато робить, щоб залишити мене, однак у фінансовому відношенні клубу складно зрівнятися з конкурентами з Росії. Я радий, що, незважаючи на молодий вік, можу вибирати з кращих клубів світу. Це мотивує мене ще більше. Але я запевняю вас, що міцно стою на землі і не відлітаю до зірок", – сказав Бартош в інтерв'ю sport.tvp.pl.

За інформацією російських ЗМІ, Беднож за умовами дворічного контракту буде отримувати в "Зеніті" в два рази більше, ніж в Італії – близько 600 тисяч євро. Як відзначають менеджери клубів суперліги, це звичайна практика: іноземці при пропозиціях з Росії відразу вимагають збільшення контрактів в півтора-два рази через холодний клімат і численні далекі перельоти.