Волейболіст нbжньовартовського "Самотлора" В'ячеслав Руднєв дискваліфікований на два роки за порушення антидопінгових правил.

Як зазначається, Руднєв покараний за пунктом правил "Наявність забороненої речовини, або її метаболітів, або маркерів у пробі". Дата початку відбування дискваліфікації - 21 лютого 2020 року.

21-річний гравець перейшов в "Самотлор" восени 2019 року. У минулому сезоні він взяв участь в 14 матчах, в яких набрав 8 очок.

Нижньовартовский "Самотлор" виступив з офіційною заявою:

"21 січня 2020 року в Нижньовартовську після матчу чемпіонату Росії з "Локомотивом" комісари РУСАДА взяли проби у гравців команди "Югра-Самотлор" В'ячеслава Руднєва і Ігоря Ковалікова. 26 лютого 2020 було отримано висновок РУСАДА про виявлення в допінг-пробі Руднєва забороненого препарату. На підставі рішення дисциплінарного антидопінгового комітету РУСАДА Руднєв дискваліфікований до 20 лютого 2022 року. Зі спортсменом був розірваний спортивний контракт, і він поїхав з Нижньовартовська. Дисциплінарний антидопінговий комітет не виявив у факті застосування Руднєвим забороненого препарату намірів поліпшити фізичні або інші кондиції спортсмена з метою досягнення спортивного результату. Поява в організмі Руднєва забороненого препарату носить побутовий характер, відповідальність за це лежить виключно на спортсмені", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті клубу.

Зазначимо, що раніше повідомлялося, що РУСАДА надала висновок, в якому вказувалося, що в організмі Руднєва виявлений заборонений препарат – левоамфетамін (психостимулятор, який підвищує енергію і концентрацію в поєднанні зі зниженням апетиту і втоми).