Центральний блокуючий петербурзького "Зеніту" Дмитро Пашицький отримав паспорт громадянина Російської Федерації.

– Я не раз говорив в інтерв'ю раніше, що відчуваю себе росіянином, – сказав волейболіст після отримання паспорта в інтерв'ю прес-службі петербурзького клубу. – У мене багато родичів в Росії по маминій лінії. Звичайно, дуже радий тому факту, що нарешті офіційно став громадянином Російської Федерації. Чи готовий я виступати за збірну Росії? Це було б справжньою казкою. Якщо раптом отримаю виклик – приїду в розташування національної команди на перший поклик.

32-річний Пашицький останні три сезони був одним з лідерів "Кузбасу", а в середині червня став новачком петербурзького "Зеніту".

Тепер гравець може подати документи на зміну спортивного громадянства. Зараз у волейболіста спортивне громадянство Естонії, де він розпочав професійну кар'єру.

Після зміни спортивного громадянства Пашицький перестане вважатися легіонером в чемпіонаті Росії і зможе без обмежень виступати за збірну Росії. Причому Дмитро не буде вважатися натуралізований гравцем і відбувати дворічний карантин.

Це пов'язано з тим, що уродженець Києва ніколи не грав за інші національні збірні. Карантин міжнародної федерації волейболу призначений для гравців, які переходять з однієї національної збірної в іншу. При цьому виступ за юнацькі та молодіжні збірні не враховується.