Команда Івано-Франківська та юні таланти достроково забезпечили собі путівки до «Фіналу чотирьох».

В Івано-Франківську відбулися перші матчі заключного туру регулярного чемпіонату у групі Б. Апріорі найкращі шанси на успіх тут вбачалися для волейболісток «Буковинки-2-ЧНУ-ЧОДЮСШ», які приїхали в статусі локальних лідерів. Однак вони були змушені повертатися майже ні з чим, оскільки у ключових принципових поєдинках зазнали поразок від збірної U-14 та «КФВ-ДЮСШ №2». Причому, в обох випадках – на тай-брейках і фактично без шансів. Юні підопічні Олени Алєксєєвої у п’ятій партії взяли гору – 15:10, а місцеві волейболістки – 15:8. Оскільки ж франківки та збірниці в інших матчах з однаковими рахунками – 3:0 почергово переграли ще й фарм-клуби «Галичанки» та «Новатора», то саме вони на даний час розмістилися на горі турнірної таблиці групи Б.

Потіснити збірну України U-14 на третю сходинку цілком могли спортсменки ДВК «Полісянка», які теж без особливих проблем здолали «Новатор-2» та «Галичанку-2». Однак у вирішальному протистоянні зазнали поразки від «Буковинки-2-ЧНУ-ЧОДЮСШ» - 1:3 (причому четверту партію просто провалили – 6:25!) і тим самим позбавили себе вірного місця у «Фіналі чотирьох».

Таким чином, інші поєдинки у групі Б, що відбудуться 8-10 березня в Нетішині, перетворюються на формальність. Адже ВК «Вінер», котрий зіграє з аутсайдерами групи – ВК «МХП-ОСДЮСШ» та КДЮСШ ППО ХАЕС-НАЕК, ще може наздогнати колектив юних збірниць за кількістю перемог. Але не очок.

Отже, тепер залишається лише дізнатися, хто посяде два перших підсумкових місця у групі А. Найкращі шанси на це мають столичні ВК «Легенда» та НУФВСУ, а також «ФОГТЛАНД» із Одеської області та дніпровська «Аланта-ДНУ». Та якщо три перші зійдуться 8-10 березня у Києві, то остання зіграє у Кривому Розі з трьома аутсайдерами групи. Тож тут усі питання поки що залишаються відкритими.

РЕЗУЛЬТАТИ 3-го ТУРУ