Із 21 по 24 березня Тернопіль приймав перші фінальні ігри ЧУ «Дитяча ліга», які припали на змагання юнаків 2004 р.н.

Ігри проходили за круговою системою і переможець визначався за кількістю очок. Причому, від початку лідируючій трійці команд було надано бонусні очки, починаючи з першого місця у підсумковій турнірній таблиці: 3, 2 та 1 очко.

За підсумками цікавих поєдинків переможцем у віковій категорії юнаків 2004 р.н. стали господарі - команда КДЮСШ №1. Тернопільчани виграли чотири партії з рахунком 3:0 і одну - 2:1 та стали одноосібними лідерами фіналу із 17-ма очками.

Срібний призер, білоцерківська ДЮСШ «Юність», відстала від лідера на 4 очки. Її юнаки здобули три перемоги з рахунком 3:0 і отримали дві поразки – 1:2, тому у них 13 очок.

Київська команда КСЛІ, на відміну від срібних призерів, виграла чотири зустрічі: дві – 3:0, дві – 2:1, але поразка від волейболістів Тернополя з рахунком 0:3 вплинула на пробу нагород. У результаті - 11 очок і бронзові медалі.

Стосовно інших учасників фіналу, то серед них місця розподілилися у наступному порядку: ДВУФК-МСДЮСШОР (Дніпро) – 4 місце (4 очки), ХОВУФКС (Харків) – 5 місце та Острозька ДЮСШ (Рівненська обл.) – 6 місце (по 3 очки).

Кращими центральними блокуючими фінальних поєдинків визнано Шельваха Владислава (КДЮСШ №1, м.Тернопіль) та Полозова Кирила (ДВУФК-МСДЮСШОР, м.Дніпро), догравальниками – Голубцова Назара (ДЮСШ «Юність», м.Біла Церква), Омельчука Владислава (Острозька ДЮСШ) та Березівського Олександра. Кращий ліберо – Мамчур Назар (КДЮСШ №1, м.Тернопіль), кращий зв’язуючий – Чудінов Даніїл. В амплуа MVP – Бойко Євген (КДЮСШ №1, м.Тернопіль).

Почесними гостями і учасниками церемонії нагородження переможців та призерів фінальної частини були: заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, державний тренер з волейболу та волейболу пляжного Міністерства молоді та спорту України Олександр Цилюра, директор Тернопільської КДЮСШ №1 Катерина Барабаш.

Тепер найближчим часом, а саме - з 27 по 30 березня у Запоріжжі - визначиться переможець та призери чемпіонату України «Дитяча ліга» у юнаків 2003 р.н., а у Полтаві остаточний розподіл місць здійснить шістка фіналістів дівчат 2005 р.н.