Минулого уїк-енду обидві команди здобули максимум очок.

Звітний тур порадував низкою дуже цікавих матчів і таки призвів до певних змін на вершині турнірних таблиць в обох групах. Особливо відзначилися волейболісти Нікополя та Снятина, які взяли гору над принциповими суперниками…

В групі А у Нікополі місцева команда зустрічалася з одним із лідерів після стартового туру - ДЮСШ-ДДМА. І буквально з перших розіграшів виказала величезне бажання «рокірнутися» з нею на вершині турнірної таблиці. Граючий тренер Андрій Муравчиков та його підопічні швидко робили хороші відриви на початку кожного із сетів, а далі чітко і холоднокровно утримували їх. Краматорські волейболісти дуже старалися, але дієвих засобів для кардинальної зміни сценарію протистояння не віднайшли.

Відповідно, ВК «Нікополь» здобув дуже важливу перемогу – 3:0 (25:19, 25:18, 25:15), і його гравці в хорошому настрої вийшли на наступну гру проти КЗ ХПКСП ХОР. Вийшли і…отримали на горіхи – 17:25. Але гаряча підтримка глядачів допомогла місцевим спортсменам швидко оговтатися, тож невдовзі вони перехопили ініціативу. Таким чином, виграли три наступні сети – 25:21, 25:22, 25:11, а разом із тим і матч загалом – 3:1.    

Паралельно у Покровську осічки припустився ще один локальний лідер після 1-го туру – НУФВСУ. Щоправда, розпочали столичні студенти непогано, на характері вирвавши перемогу у «ХДВУФК №1-Локомотив» - 3:2 (25:22, 17:25, 19:25, 25:22, 15:12). Але далі підопічні Сергія Скрипки зустрілися з волейболістами «Донбаса» і… спромоглися виграти лише стартову партію – 25:23. Далі у грі киян щось розлагодилося, а місцева команда, за підтримки домашніх трибун, навпаки, заграла на куражі. І це дозволило їй взяти три наступні сети – 25:20, 25:18, 25:18 та залишити майданчик у статусі переможця – 3:1.

Оскільки ж перед цим «Донбас» узяв гору ще й у протистоянні з ВК «Біоресурс» - 3:0 (25:19, 25:20, 25:8), то у турнірній таблиці групи А склалася дуже цікава ситуація. Після п’яти матчів одразу чотири команди мають в активі по чотири перемоги. Але за кількістю набраних очок – 13 – вперед вирвався ВК «Нікополь». За ним йдуть ДЮСШ-ДДМА і «Донбас» - по 12 очок, 10 очок набрав НУФВСУ.

У групі Б в Рівному центральним у турі стало очне протистояння ВК «Покуття» та ВК «Патріот». Перший із них узяв хороший старт у чемпіонаті, другий, що називається, насідав лідеру на п’яти. І ось тепер місцева команда мала хороший шанс його наздогнати.

Однак підопічних Романа Галича чужі стіни не знітили, і вони переконливо довели, що знаходяться на вершині турнірної таблиці не випадково. По-справжньому гострої боротьби не вийшло. Снятинці володіли помітною перевагою в усіх компонентах гри, тож і загальний рахунок вийшов відповідним – 3:0 (25:22, 25:16, 25:17).  

Таким чином, ВК «Покуття», здобувши п’ять перемог поспіль, упевнено посідає перший рядок. Але незабаром його цілком реально можуть наздогнати «Епіцентр-Подоляни». 14-15 грудня у Хмельницькому команда з міста Городок проведе два своїх чергових матчі, центральним із яких стане її очна дуель із ВК «Добротвір». При цьому й у львівського колективу стимул хороший: у разі успіху саме він може піднятися у таблиці на другу позицію…

Детальніше про матчі 2-го туру у чоловічій першій лізі можна дізнатися за посиланнями.