Боротьба в групах за путівки до «Фіналу чотирьох» загострилася по-максимуму.

Заключні тури регулярного чемпіонату в обох групах зберігають неймовірну інтригу. Адже навіть ті команди, які стали поточними одноосібними лідерами, перемігши в усіх матчах, ще не гарантували собі остаточного потрапляння до квартету найсильніших. Що вже казати про колективи, котрі віднині знаходяться в таблиці трохи позаду! Деякі з них мали нагоди значно поліпшити власні шанси у звітних поєдинках. Та не вийшло…

У групі А, матчі якого відбулися в Черкасах, в центрі уваги опинилися протистояння місцевого МСК «Дніпро» з іншими лідерами - столичним НУВФСУ та «ФОГТЛАНД» (с.Кирнички, Одеська обл.). Але господарки майданчику впоралися зі своїм завданням лише наполовину. Якщо у зустрічі з киянками капітан команди Олександра Пономаренко та її партнерки, дещо несподівано, особливих проблем не відчули – 3:0 (25:21, 25:21, 25:9), то наступного дня у дуелі з представницями Одещини сил їм забракло – 1:3 (22:25, 20:25, 25:17, 16:25). А оскільки в інших матчах підопічні Олега Підгірного здолали ще й найближчих переслідувачок із СК «Лиман» - 3:0 та НУЧК-ШВСМ – 3:0, то саме вони й стали одноосібними лідерами групи.

Таким чином, у заключному турі, матчі якого відбудуться 6-8 березня, для потрапляння до «Фіналу чотирьох» волейболісткам «ФОГТЛАНД» достатньо буде здолати хоча б спортсменок НУФВСУ. В іншому же випадку ситуація цілком вірогідно може стати такою, коли і дві вищезазначені команди, і МСК «Дніпро» можуть мати і однакову кількість перемог, і набраних очок. Тоді доведеться звернутися до різниці у партіях, а це ще та лотерея!

У групі Б лідерство волейболісток «Полісся-ліцей-інтернату», котрі у звітному турі відпочивали, стало ще більш переконливим. Адже головні конкуренти в очних протистояннях не обійшлися без втрати дорогоцінних очок. Зокрема, спортсменки ВК «ПНУ-Івано-Франківськ», здолавши у принциповому двобої землячок із «Коледжу фізичного виховання ДЮСШ №2» - 3:0 (25:20, 25:21, 25:23), наступного дня поступилися «Буковинці-2-ЧНУ-ЧОДЮСШ» - 1:3 (29:31, 18:25, 25:20, 21:25). Оскільки ж представниці Чернівців не залишили шансів ще й СК «Балта-БПК» - 3:0, то вони рішуче повернулися у боротьбу за одну з путівок до «Фіналу чотирьох».

Наразі ж турнірна ситуація у групі Б виглядає досить інтригуючою. Маючи в активі 7 перемог і 20 очок, одноосібним лідером залишається «Полісся-ліцей-інтернат». Далі, зазнавши у семи матчах по дві поразки, йдуть ВК «ПНУ-Івано-Франківськ», «Регіна-ОСДЮСШОР» (у них по 15 очок) і «Буковинка-2-ЧНУ-ЧОДЮСШ» (14 очок). Але у заключних матчах звітного туру, що відбудуться 22-23 лютого, спортсменки Рівненщини мають нагоду збільшити свій актив на дві перемоги та 6 очок. Адже їхніми суперницями будуть не надто вдачливі у нинішньому сезоні волейболістки «Галичанки-2» та КДЮСШ-НАЕК. Проте, хоч як парадоксально, це ще не гарантує «Регіні-ОСДЮСШОР» путівки до «Фіналу чотирьох». Бо 6-8 березня вона вже не гратиме, а ось ВК «ПНУ-Івано-Франківськ» зустрічатиметься із тими ж «Галичанкою-2» та КДЮСШ-НАЕК. І якщо не начудить, то, завдяки кращій різниці у партіях, у підсумковій таблиці опиниться вище за команду з Рівного.

Що ж до «Буковинки-2-ЧНУ-ЧОДЮСШ», то її шанси потрапити до провідного квартету чемпіонату вбачаються найменш оптимістичними. Адже, по-перше, 7 березня вона має зіграти у Житомирі з місцевим «Полісся-ліцей-інтернатом», а по-друге, навіть у випадку перемоги, усе одно не все залежатиме від неї самої. Бо, що цікаво, ще не втратила нагоди проскочити до «Фіналу чотирьох» навіть «Галичанка-2», яка поки провела лише чотири матчі…

Детальніше про результати чергових матчів турніру можна дізнатися за наступним посиланням.