У цьому місті четвірка фіналістів проведе перший раунд «битви» за медалі.

6-8 березня у Краматорську квартет найсильніших команд за підсумками регулярного чемпіонату спробує визначити, чиї шанси на п’єдестальні місця виявляться вищими перед вирішальним туром. На думку спеціалістів, претенденти цілком гідні одне одного, тож на арені спорткомплексу Коледжу ДДМА у кожному матчі очікується неймовірно непередбачувана боротьба…

На підтвердження цього припущення можна пригадати той факт, що у 2-ому турі «регулярки» ВК «Нікополь» впевнено здолав ДЮСШ-ДДМА – 3:0 (25:19, 25:18, 25:15), однак у підсумку посів у групі А тільки друге місце, тим самим втративши право приймати один із фінальних турів вдома. Щоправда, у групі Б «Епіцентр-Подоляни» в очному протистоянні довели свою перевагу над ВК «Покуття» - 3:1 (25:20, 18:25, 25:20, 25:22) і, таким чином, вирішальні поєдинки усього чемпіонату проведуть на домашньому паркеті у містечку Городок.

Однак цей момент ще не гарантує «подолянам» статус головного фаворита у суперечці за золоті нагороди. Попри те, що серед підопічних граючого тренера Вадима Кульпи є кілька виконавців, добре відомих по виступах за різні клуби Суперліги (зокрема, Богдан Середа, Юрій Паласюк і Максим Турик), у поєдинках такого відповідального рівня основну роль відіграватиме, насамперед, колективна розважливість, тактична вправність і психологічна стійкість. А тут в усіх чотирьох команд потенціал приблизно рівний. Тож у поєдинках між ними, скоріш за все, багато чого (якщо не все!) вирішуватимуть, так би мовити, найдрібніші дрібнички.

Зараз, у Краматорську, певну психологічну перевагу можуть мати підопічні Леоніда Будяка. Все ж таки, грати вдома – це додатковий стимул. Але й ВК «Нікополь» із ВК «Покуття» - аж ніяк не «домашні» колективи, і до жорсткої боротьби в гостях давно звикли. Відповідно, будь-які гучні прогнози нині виглядають просто недоцільними. Нехай перемагає справді найсильніший!

Календар матчів 1-го фінального туру можна подивитися за наступним посиланням.