У вирішальних матчах за путівки до «Фіналу чотирьох» головні претенденти не оступилися.

Заключний тур регулярного чемпіонату зберігав солідну інтригу, оскільки до того часу участь у майбутньому «Фіналі чотирьох» собі забронювала лише одна команда. І конкуренція за інші «місця під сонцем» могла вийти по-справжньому запаморочливою. Однак ті, хто мав дещо гірші шанси, на героїчні вчинки не сподобилися…

У групі А фактично все мав вирішити поєдинок «ФОГТЛАНД» - НУФВСУ. Перемога у ньому представниць Одещини гарантувала їм перше місце у групі та майже позбавляла киянок надій на друге. Успіх же студенток закручував інтригу до неймовірного, оскільки паралельно з аналогічними шансами до «Фіналу чотирьох» рухався МСК «Дніпро»…

Однак підраховувати коефіцієнт партій у підсумку не знадобилося. Незважаючи на той факт, що «ФОГТЛАНД» весь поєдинок відіграв без замін, його перевага вийшла досить відчутною. У перших двох партіях капітан Алла Охрімчук та її партнерки спортсменок столиці буквально винесли – 25:11 і 25:8, оскільки підопічним Ольги Шльонської ніяк не вдавалося налагодити грамотні взаємодії. Тим більш несподівано це сталося у третьому сеті, який на свій рахунок записав уже НУФВСУ – 25:20. Та кардинального переламу у поєдинку все ж не сталося. Підопічні Олега Підгірного не «попливли» психологічно, швидко виправили помилки і, в цілому, впевнено довели справу до успіху як у партії – 25:21, та і всьому поєдинку – 3:1.

Після того доля другої путівки з групи А до «Фіналу чотирьох» залежала виключно від МСК «Дніпро». Черкаській команді необхідно було перемагати в обох своїх поєдинках, і вона із цим завданням, хоч і не без складнощів, таки впоралася. Спочатку підопічні Вікторії Дєдкової здолали миколаївську «Южанку-2-МВУФК-ДЮСШ №5» - 3:1 (25:17, 25:15, 22:25, 25:14). А потім у вирішальному двобої довели свою перевагу над криворізьким ВК «ДЮІ-Академія» - 3:2 (25:16, 25:16, 17:25, 16:25, 15:5). У принципі, черкаських волейболісток цілком влаштовували і дві виграні партії, проте, трішки розслабившись після виконання цього завдання, вони на тай-брейку знову зіграли на повну потужність і просто розгромили опоненток.

Таким чином, у групі А лауреатами стали «ФОГТЛАНД» і МСК «Дніпро».

У групі Б дострокову путівку до «Фіналу чотирьох» за собою забронювали спортсменки «Полісся-ліцей-інтернату», які виграли в усіх своїх семи поєдинках. Тепер же житомирянки додали у свій актив ще дві перемоги, підкреслюючи, що націлюються на здобуття чемпіонського титулу не випадково.

Однак схожі надії недвозначно плекають і спортсменки ВК «ПНУ-Івано-Франківськ». Щоби посісти в групі друге місце, підопічним Ірини Цап необхідно було або виграти обидва своїх матчі із шестиочковим надбанням, або повноцінно виграти один і сподіватися на осічку «Буковинки-2-ЧНУ-ЧОДЮСШ» у протистоянні з тим же «Полісся-ліцей-інтернатом». Та, зрештою, для франківок все розрішилося простіше, оскільки і житомирянки чернівчанкам шансів не залишили - 3:0 (25:14, 25:19, 25:19), і не прибули на тур дівчата «Галичанки-2» - одні із їхніх суперниць. Відповідно, ВК «ПНУ-Івано-Франківськ» залишалося лише здолати КДЮСШ-НАЕК, що він успішно і зробив – 3:1 (25:14, 25:19, 18:25, 27:25).

Отже, від групи Б до «Фіналу чотирьох» прокрокували «Полісся-ліцей-інтернат» та ВК «ПНУ-Івано-Франківськ».

Детальніше про результати матчів в обох групах можна дізнатися за наступним посиланням.