Сенсаційний фіналіст Кубка України націлений виключно на «золото» чемпіонату.

Слідом за першою лігою, прийдешнього уїк-енду чемпіон та призери мають визначитися й у другій чоловічій лізі. 19-21 червня у Полтаві комплекти нагород між собою розіграють ВК «Решетилівка», ГУНП у Донецькій області, «Контінентал» і «Житичі-ДЮСШ»…

Очевидно, що головним фаворитом на титул є ВК «Решетилівка». Адже у розпорядженні наставників команди зібралося чимало майстрів із солідним досвідом виступів у Суперлізі, тож не дивно, що у семи матчах першого етапу змагань вони зазнали невдачі лише в одній партії (у протистоянні з іншим учасником «Фіналу чотирьох» - ГУНП у Донецькій області) і фінішували у своїй групі першими. Щоправда, в іншій групі взагалі без жодного програного сету відіграв «Контінентал», однак, відверто кажучи, серед підопічних граючого тренера Яна Стрільчука нема виконавців такого рівня, як у представника Полтавщини. І хоча чернівецька команда, безумовно, боротиметься за свій шанс із максимальною самовіддачею, в разі тріумфу цей успіх можна буде розцінити як не менш гучну сенсацію, ніж вихід решетилівців до фіналу Кубка України. Тому, скоріш за все, чернівчани сперечатимуться за срібні медалі з «поліціянтами» Донецької області. І тут їхні шанси виглядають приблизно рівними.

Нарешті, четвертий учасник «Фіналу чотирьох» цілком може бути задоволеним уже тим, що взагалі там опинився. Адже юні підопічні Вадима Кравченка – волейболісти 2000-2003 років народження – на старті чемпіонату навряд чи могли розраховувати пробитися до четвірки найсильніших. Бо серед конкурентів, окрім, «Контінентала», були ще «Датський текстиль» і «Рокосово» - аж ніяк не подарунки. Та поки вони, в компанії з колективом ЛНТУ, займалися особистими «розбірками», амбіційні житомиряни зробили все залежне від самих себе, і були за це винагороджені. Скоріш за все, на думку фахівців, у вирішальному турі «Житичі-ДЮСШ» залишаться без медалей, проте що для здобуття перемог над ними суперникам доведеться викластися на повну – то безсумнівно!

Залишається додати, що прогнози – прогнозами, а несподіваних результатів у волейболі завжди було предостатньо. Тому, цілком можливо, чергові такі стануться якраз у Полтаві. В усякому разі, поєдинки там обіцяють вийти дуже цікавими!

Календар матчів можна дізнатися за наступним посиланням.