Стартові поєдинки найкраще відіграли потенційні фаворити чемпіонату.

Цього уїк-енду відбулися заключні матчі туру в групі А та перші – в групі – Б. І хоча після них робити далекосяжні висновки однозначно зарано, схоже, основна боротьба за медалі розгорнеться між командами, від яких на це очікується з найбільшою долею вірогідності…

У групі А свої амбітні плани недвозначно виказали ВК «Нікополь» і ДДМА-ДЮСШ. Граючому тренеру нікопольців Андрію Муравчикову вдалося зберегти достатньо боєздатний колектив, якому цілком до снаги поборотися за чемпіонський титул. Їхній головний козир – спроможність фактично кожного виконавця взяти на себе лідерські функції у потрібні моменти. Адже за таких умов команда фактично не залежить від настрою чи стану здоров’я якогось окремого майстра і, відповідно, її потенціал залишається високим. Саме цей свій козир ВК «Нікополь» розважливо задіяв у стартових поєдинках, в яких почергово обіграв представників Харкова: КЗ «ХПКСП» ХОР – 3:0 та «ХДВУФК №1-Локомотив» - 3:1. Що цікаво – в обох випадках набраними очками відзначалися абсолютно всі гравці, котрі з’являлися на майданчику. І це ставало більш вагомим аргументом для здобуття перемог, ніж солідні старання окремих лідерів у складах харківських колективів.

Дві перемоги, але у більш серйозній боротьбі, записала до свого активу і команда ДДМА-ДЮСШ. Якщо «Вгору» вона здолала більш-менш упевнено – 3:1, то поєдинок із «Донбасом» перетворився на той ще «трилер» - 3:2! За всіма ігровими показниками суперники йшли, що називається, нога в ногу, почергово обмінюючись успіхами у сетах. Відповідно, справа закономірно перейшла до тай-брейку, і лише там підопічні Ігора Д’яченка, видавши потужний ривок – 6:1, спромоглися остаточно схилити шальки терезів на свій бік. Отже, ДДМА-ДЮСШ, як і ВК «Нікополь», розпочала виступи у чемпіонаті з двох вікторій.

А у групі Б стартові матчі найкраще відіграв «Контінентал». Та якщо ВК «Борислав» він здолав переконливо – 3:0, то у протистоянні з «Володарем-КФВ» підопічним Яна Стрільчука довелося викластися на всі сто, і навіть більше. Адже колектив Володимира Усачука також виявився – не промах. І в другій партії, коли йому, щоби зберегти інтригу, потребувалося продемонструвати характер – волейболісти Івано-Франківська це зробили – 29:27.

У свою чергу, в четвертому сеті характер на повну довелося задіювати вже спортсменам Чернівців. І в них він також виявився на заздрість. Відповідно – тай-брейк і черговий поєдинок нервів. У кульмінаційний момент він виявився більш стійким у майстрів «Контінентала». Отже – 3:2, і на певний час саме ця команда стала одноосібним лідером у своїй групі. Принаймні, до заключних матчів туру, що заплановані на 28-29 листопада…

Детальніше про результати матчів можна дізнатися за наступним посиланням.