Але боротьба за потрапляння до «Фіналу чотирьох» залишається максимально інтригуючою.

Оскільки в нинішньому сезоні, через зрозуміли причини, регулярний чемпіонат у цій лізі є дуже швидкоплинним, то, що називається, часу на розкачку в його учасників не було. Тим, хто від старту націлювався боротися за місця на п’єдесталі, довелося виказувати і підтверджувати свої амбіції у кожному поєдинку без винятку. У двох команд, після звітного туру, це виходить бездоганно. Але всі питання щодо майбутніх учасників «Фіналу чотирьох», так чи інакше, будуть зняті лише після заключних поєдинків «регулярки», що відбудуться вже у лютому наступного року…

У групі А дуже важливу перемогу в поєдинку з ВК «Буковинка-ЧНУ-ЧОДЮСШ» здобула «Балта-БПК». Фактично, то було протистояння за поточне перше місце, і воно, попри підсумковий рахунок – 3:0 (25:21, 25:20, 25:20), вийшло дуже напруженим. Представниці Чернівців настирливо намагалися вибити суперниць з прийому, і 11 загальних ейсів – яскраве тому підтвердження. Однак у позиційних атаках справи у підопічних Івана Васкана складалися не настільки вдало. Як і в колективному захисті. Чимала кількість помилок і неспроможність надійно «зачолити» кращого снайпера суперниць Ольгу Качур (відзначилася 16 разів) дозволили останнім постійно володіти невеличкою перевагою, яку в кінцівці кожного сету підопічні Сергія Власова втримували бездоганно.

Таким чином, представниці Одеської області святкували заслужену, в цілому, перемогу, що стала четвертою поспіль. Вони залишилися єдиними, хто в цій групі ще не програвав. А ось осічкою «Буковинки-ЧНУ-ЧОДЮСШ» відмінно скористалися волейболістки «Новатора-ХНУ» (НА ФОТО). У принциповому поєдинку проти команди «Рись ДНЗ ВПУ-34-ДЮСШ» вони виявили міцний характер і завидну волю до перемоги. Основні бомбардири «рисів» - Андріана Павлик і Божена Петриків (набрали, відповідно, 19 і 16 очок) робили свою справу на совість, однак і серед підопічних Максима Турика віднайшлися хороші снайпери. Зокрема, Дарина Беринда набрала 21 очко (із них 5 – ейсами), її добре підтримали Зореслава Пивовар (14 очок, із них 4 – на блоках) та Анастасія Демишина (13 очок). Плюс до того, у потрібні моменти «вистрілювала» Віта Загрубська (11 очок, із них 4 - ейсами), а під сіткою продуктивно рухалася Оксана Левчук (8 очок, із них 4 – на блоках). Тож у підсумку «Новатор-ХНУ» таки схилив шальки терезів на свій бік – 3:1 (25:20, 25:23, 18:25, 25:16).

Таким чином, хмельницька команда, як і чернівецька, має в активі по три перемоги і, схоже, саме в їхньому очному поєдинку, запланованому на 7 лютого, якраз і визначиться, хто з них проб’ється до «Фіналу чотирьох». «Балта-БПК» фактично вже там…

У групі Б напрочуд цікавим вийшло протистояння одних із лідерів – «Аланти-2» і ВК «Полтавчанка-ПНПУ-2». Тут відбувалася така собі заочна дуель тріо найкращих бомбардирів кожної з команд. Відповідно, у складі дніпрянок 20 очок здобула Ніколь Мчедлішвілі, 18 – Євгенія Мітяніна і 15 – Влада Яворська. У полтавчанок же гідну відповідь їм надали Катерина Пономаренко (22 очки), Тетяна Музиченко і Тамила Донець (по 15 очок). В інших компонентах показники суперниць теж вийшли приблизно рівними. Тож не дивно, що їхня боротьба перейшла у тай-брейк, де останнє слово, все ж таки, залишилося за спортсменками «Аланти-2» - 3:2 (25:18, 21:25, 21:25, 25:19, 15:12).

Таким чином, дніпровський колектив здобув четверту перемогу поспіль, а «Полтавчанку-ПНПУ-2», яка зазнала першої поразки, наздогнали ДЮСШ №1 і СК «Лиман», котрі у звітному турі взяли по 6 очок. Отже, у вирішальному турі 19-21 лютого вирішальними же стануть очні поєдинки команд із Дніпра та Полтави проти тих же ДЮСШ №1 і СК «Лиман». Хто ж із них проб’ється до «Фіналу чотирьох»?

Детальніше про результати матчів можна дізнатися за наступним посиланням.