Наразі участі у ньому собі не гарантувала ще жодна з команд.

Заключний тур 1-го етапу чемпіонату вбачається напрочуд цікавим, оскільки на путівки до «Фіналів чотирьох» реально претендують кілька команд. Відповідно, 19-21 лютого для них кожен матч може мати вирішальне значення. Тим більше, в деяких із них конкуренти зійдуться безпосередньо одне проти одного…

У групі А ВК «Нікополь» виграв усі чотири попередні матчі, тож для потрапляння до фінального квартету зараз йому необхідно здобути у двох іграх бодай одну перемогу. Але ж суперники будуть серйозні - «ГУНП у Донецькій області» і ДЮСШ-ДДМА, котрі також з надіями на краще не розпрощалися. Щоправда, у попередньому турі цікавий колектив із Краматорська дещо несподівано зазнав двох поразок і, таким чином, свої шанси дуже сильно «підмочив». Утім, зараз, у разі перемог не лише над «Нікополем», але й над тим же «ГУНП у Донецькій області», одна з двох путівок до «Фіналу чотирьох» може дістатися якраз ДЮСШ-ДДМА.

Що ж до ще одного реального претендента - «ХДВУФК №1-Локомотив», то йому перепустку туди однозначно гарантують перемоги над обома аутсайдерами - «Вгору» і «Донбасом». Завдання, як можна зрозуміти, не надто складне. Отже, у цій групі наразі панує ще та інтрига!

У групі Б, здолавши в минулому турі міцний «Контінентал» (3:1), крок однією ногою до «Фіналу чотирьох» фактично зробив ВК «Житичі-ДЮСШ-ПНУ». Бо зараз, щоби опинитися там і другою ногою, підопічним Вадима Кравченка достатньо здолати або аутсайдера – «Борислав» або більш потужний «Володар-КФВ». Схоже, в амбітних житомирян проблем із цим виникнути не повинно.

Натомість інтрига другої путівки до фінального раунду вражає! Адже вищезгаданою осічкою «Контітентала» у минулому турі на повну скористався ВК «Патріот-Рівне», перемігши у важливому протистоянні «Володар-КФВ» (3:2) та не залишивши шансів ВК «Борислав» (3:1). Таким чином, ім’я іншого майбутнього фіналіста, ймовірно, визначить очний поєдинок ВК «Патріот-Рівне» - «Контінентал», запланований на 21 лютого.

Розклад та результати