Група Б 1-го етапу Кубку України зіграє у Бахмуті, де господарі приймуть молоді харківські команди, а також представника Суперліги лубенський «Фаворит».

Серед учасників групи Б складно виділити явного фаворита, незважаючи на присутність в ній команди з такою назвою. Напевно, основні претенденти на вихід в наступне коло, а для цього треба потрапити в двійку кращих, четверта команда вищої ліги за підсумками минулого сезону «Бахмут» та невдаха Суперліги-2015/16 «Фаворит», який повернувся до еліти через те, що перестав існувати «Хімпром». Відзначимо, що Бахмут вперше приймає кубкові змагання.

Олександр МИРНИЙ, головний тренер команди «Бахмут»:

- До прийому гостей все готово – проживання, харчування, спорткомплекс "Металург". Вболівальники дуже чекають цих змагань – йде широка реклама: афіші у навчальних закладах та по місту, на тролейбусах, розвішені банери. У нас завжди на матчах повний зал – як говорять, яблуку ніде впасти, адже в Бахмуті дуже люблять волейбол. А ми у свою чергу постараємося порадувати глядачів своєю грою та результатами. Що стосується готовності команди, то до сезону ми готові: провели збір, зіграли в кількох турнірах. Націлюємося, звісно, на вихід в наступний раунд, але загадувати не буду. У складі команди зараз чимало молодих волейболістів – вихованці і нашої міської школи, прилеглих населених пунктів, є й досвідчені гравці.

За матерiалами прес-служби ФВУ