У п’ятницю матчами 1-го етапу Кубку України в чотирьох містах відкривається волейбольний сезон серед клубних команд країни.

У Львові в групі А зіграють львівські команди «Барком-Кажани-2», «Булава», а також луцький «Олюртранс» та СК «Херсон-Сіті».

«Барком-Кажани-2» - це, як ви розумієте друга команда фіналістів Кубку України, а очолює її Владислав Лазарчук, який у свій час працював і в головній команді.  «Булава» та «Олюртранс» відомі за виступами в аматорському волейболі, а ось СК «Херсон-сіті» дебютує у всеукраїнських змаганнях.

Матчі відбудуться в залі "Технологічного коледжу НЛТУ України" (вул. Пулюя, 20).

Ігор РЯСИК, головний тренер команди «Олюртранс» (Луцьк):

- Ми, якщо не помиляюся, в аматорській лізі виступаємо з 2008 року – спочатку в першій, потім у вищій. В цьому сезоні ми вперше стартуватимемо у чемпіонаті України у вищій лізі. Новий статус принципово ще нічого не поміняв – команда, як і раніше, у нас напівпрофесійна: у нас практично немає хлопців, який займаються тільки волейболом.

Заснував команду Юрій Гупало, а його транспортна компанія «Олюртранс» дала назву команді.

- Хто входить до складу «Олюртрансу»?

- Серед досвідчених гравців Віктор Положевець та Володимир Лисобій. Більшою мірою у нас вікові волейболісти, але є й молоді хлопці – вихованці міської ДЮСШ.

- Які цілі на першому етапі Кубку України?

- Розраховуємо на вихід в наступний раунд. В цілому кубкові матчі це етап підготовки до змагань у вищій лізі, хоча обидва турніри дуже важливі для нас. З наших суперників добре знаємо «Булаву». З цією, більш молодою, ніж наша командою, ми в минулому сезоні конкурували в аматорській лізі – у «четвірку» не потрапили, а львів’яне стали бронзовими призерами. А ось СК «Херсон-Сіті» це нова команда – так що інформації про неї не маємо.

За матерiалами прес-служби ФВУ