У п’ятницю у Дніпрі, Чернігові та Хмельницькому розпочнеться боротьба на другому етапі Кубку України серед чоловіків. Представляємо групу А-1, яку приймає «Дніпро».

У Дніпрі боротьбу за дві путівки поведуть дві команди Суперліги – окрім «Дніпра», це й ще «Вінниця». Спробують чинити їм гідний супротив два колективи вищої ліги – «Бахмут», який вже другий рік виступає на цьому рівні, та ще один вінницький колектив – чемпіон аматорської ліги-2016 «ЕкоДім», який на першому етапі здобув три перемоги у трьох матчах. І зараз підопічні Валерія Копилова націлюються на серйозну боротьбу. Серед них низка гравців, які у свій час виступали у головній команді Вінниці – Володимир Сидоренко, Олег Олійниченко, Олег Ставнійчук. Тож в першому ж матчі турнір в Дніпрі очікуємо дуже цікаве протистояння – вінницьке дербі. Команди зустрічалися між собою у вересні – на 7-му «Кубку Екодіму». Другу команду ВК «Вінниця», який продовжує очолювати Олександр Бондаренко, їх земляки переграли з рахунком 3:2, а першій – програли з рахунком 0:3.

Звісно, цікаво буде побачити в дії оновлену команду-срібного призера чемпіонату України  «Дніпро» під керівництвом головного тренера збірної України Віталія Стаднікова.

Валерій КОПИЛОВ, головний тренер команди «ЕкоДім» (Вінниця):

- Підготовчий цикл до другого етапу Кубку України оцінюю на «четвірку» за п’ятибальною системою. Тому що  сезон тільки розпочався. У нас команда напівпрофесіональна – десь половина гравців і тренується, і працює. Задачі на сезон вийти до Суперліги, а в Кубку – скажемо так, якомога дальше. Ми ще багато не тренувалися, зборів як таких у нас не було.

Що стосується загальної ситуації, то умови нормальні, наш спонсор за все, що говорить, відповідає. Харчування, проживання, проїзд – все на рівні. Хлопці задоволені.

- На першому етапі Кубку України «Екодім» зіграв перші матчі на новому для себе рівні та доволі впевнено переміг у своїй групі…

- Не можу сказати, що у нас була прохідна. Єдине, студентська команда з Києва була слабенька, і з іншими колективами були доволі складні матчі. Одеський «Заваір» цілком нормальна команда, котра, наскільки я знаю, ще підсилиться - тож у вищій лізі нам буде з цим суперником непросто. У складі «Педуніверситету», якщо не помиляюся, виступали  чотири гравця з першої чернігівської команди – «Буревісника» – хлопці ігрові, досвідчені.

- Які висновки зробили по грі своєї команди?

- У складі «Екодіму» всі мої вихованці та й у «Вінниці» три таких гравці. Які ж тут висновки? А плані тренувань, то працювати завжди є, над чим працювати – я максималіст в цьому відношенні, мені завжди здається, що можна ще й ще у грі додати.

- Чи можна говорити, що на цьому етапі для «Екодіму» найпринциповішою буде гра із земляками – ВК «Вінниця», так зване дербі?

- Лукавити не буду: в душі всім хочеться виграти саме цей матч. Але якщо програємо, то це буде не дивно, адже суперник вже довгий час тренується, пройшов два збори, ми ж такою підготовкою похвалитися не можемо. Можливо за рахунок досвіду вдасться добитися успіху. Побачимо. Вважаю тут шанси 50/50. Взагалі, націлюємося на перемогу в усіх матчах. Адже коли виходиш в ринг, треба битися. 

РОЗКЛАД Кубку України