Луцька «Волинь-Університет-ОДЮСШ», незважаючи на скромні цілі, озвучені напередодні 1-го етапу Кубку України, здобула три перемоги з трьох. Парадокс, чи закономірність – розповість керманич «Волині» Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ.

- Богуславе Андрійовичу, за рахунок чого вдалося перемогти «Галичанку»?

- За рахунок везіння. Нам трохи більше пощастило. Ось і все.

- Скромничаєте як завжди?

- Та ні. Гра була дуже серйозною, а рахунок в партіях був дуже щільним. Ми сильніше зіграли в кінцівках, були більш психологічно стійкими, більш впевненими за суперника на цих відрізках, хоча ернопільська команда потужніша та досвідченіша за нашу.

На грі був ректор ТНЕУ – тож, можливо, тернопільські волейболістки не впоралися з психологічним тиском, адже сильно хотіли виграти, реабілітуватися за поразку від нас в матчі чемпіонату, який проходив в Тернополі. В четвертій партії рахунок був 17:10 на нашу користь, і напевно мої підопічні вирішили, що матч вже виграний, і трохи не поплатилися за це. «Галичанка» нас наздогнала, але в кінцівці нам дійсно пощастило. При рахунку 24:23 гравець суперника помилився на подачі, відправивши м’яч в аут. Фортуна була на нашому боці. У нас ігри з «Галичанкою» завжди були складними і проходили з перемінним успіхом. Та й взагалі легких ігор на цьому етапі Кубку у нас не було, незважаючи на велику перевагу в окремих сетах. За кожне очко треба було боротися, треба було включати максимальні оберти.