Капітан та лідер фіналіста Кубка України «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» Олена ТУРКУЛА відповіла на питання прес-служби напередодні вирішального поєдинку за трофей.

- Відштовхнемося в нашій бесіді від останнього матчу команди в чемпіонаті. «Галичанка» доволі несподівано поступилася в трьох партіях вінницькому «Білозгару»…

- Так буває напевно у кожної команди. Одна гра в сезоні може просто не піти, не скластися. Так вийшло і у «Галичанки» в другому матчі у Вінниці. Але я не думаю, що ця поразка негативно вплине на команду перед фінальним матчем Кубку України. Вважаю, що це навіть краще, що ми програли – волейболістки не будуть розслаблятися, а навпаки - будуть більш зібраними на фінал Кубку.

- Ваша думка про суперника у фінальному матчі – южненський «Хімік».

- Ну «Хімік» не потребує особливого представлення. Ми знаємо, що це хороший, злагоджений колектив, який постійно має міжнародний досвід. Добротна в цілому команда. Щось нове про «Хімік» навряд чи скажу.

- В цьому сезоні жодна команда України не відібрала очок у «Хіміка». Чи можливе це взагалі в цьому сезоні?

- Вважаю, що це цілком можливо. Багато хто з команд Суперліги може битися з «Хіміком». По-перше, це спорт, і тут все можливо. По-друге, «Хімік» можна перемагати. З іншого боку, у южненського клубу завдяки постійним перемогам у чемпіонатах України є впевненість у собі, чого не вистачає іншим командам. Але, повторюся, знайдуться такі команди, які зможуть дати бій «Хіміку». Причому хороший бій.

- Судячи зі всього, такий бій налаштовується дати «Хіміку» і «Галичанка» у фіналі Кубка України?

- Так. Саме так і є. По-іншому і бути не може. Для цього люди і кожного дня працюють. Працюють для того, щоб вдосконалювати себе, щоб добиватися якихось серйозних цілей. Безумовно, ми рішуче налаштовані на бій з «Хіміком». А там вже, як складеться гра. Сподіваюся, що і удача буде на нашому боці.

- Після матчів «Галичанки» в Луцьку головний тренер «Волині» Богуслав Галицький у захоплених тонах відгукувався про рівень гри, який ви тоді продемонстрували. Як вам вдається в такому зрілому ігроцькому віці зберігати мотивацію, прагнення до перемоги та знаходитися у такій чудовій формі?

- Гадаю, що кожний спортсмен, який займається спортом багато років, стає сильніше і морально, і фізично. Він без спорту вже жити не може. Мені здається, що за рахунок цього залишається і добра фізична форма, і психологічна налаштованість.

- Як ви думаєте, чи готові ваші більш молоді партнерки підтримати вас як капітана команди в прагненні до перемоги?

- Так. Я впевнена в цьому. Я вірю в своїх партнерок по команді. Думаю, що вони обов’язково допоможуть, і ми разом досягнути своєї цілі.

- Які фактори, на ваш погляд, гратимуть вирішальну роль у фінальному матчі Кубку України?

- Перш за все, це психологічний аспект. Особливо для такої молодої команди, як «Галичанка». Важливо, щоб дівчатка не злякалися, щоб після будь-якої помилки не замикалися у собі.

Наприкінці, скажу наступне. Вважаю, що непереможних команд немає, вважаю, що тернопільські волейболістки ненабагато слабше южненських. Тож все залежатиме від того, хто припуститься меншої кількості помилок.

Трансляцiя фiналу Кубку України

olena turkula