Головний тренер фіналіста Кубка України «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» Віктор ТУРКУЛА, для якого це перший матч за національний трофей, відповів на декiлька питаннь напередодні вирішального поєдинку за трофей. На два з них пообіцяв відповісти лише після фіналу.

- Вікторе Михайловичу, розпочнемо нашу бесіду з теми чемпіонату України. В останньому матчі «Галичанка» поступила у Вінниці місцевій команді «Білозгар-Медуніверситет». В чому бачите причини?

- Причина в тому, що в мене є обойма з шести гравців, але більше майже ніхто не може допомогти, у вінницької команди, наприклад, є «лава».

Крім того, суперник грав дуже добре, дуже хотів виграти. Важко виграти у команди, яка грає з таким великим бажанням. Скажу більше, я не бачив ще в цьому сезоні волейболісток, які б проти нас грали з таким великим бажанням перемогти.

- Як ви вважаєте, ця поразка якось вплинула психологічно на команду напередодні фіналу Кубка України?

- Не знаю. Давайте про це поговоримо вже після фінального матчу.

- Як пройшла підготовка до фінальному матчу?

- Як сказати. У нас ще ніколи не було такого напруженому графіку, як в цьому сезоні, коли ми граємо кожного тижня, та й ігри непрості. Тільки «Хімік» може дозволити готуватися наперед, тому що майже всі ігри южненська команда доволі легко – у цього колективу свої задачі. Тож, виходячи з вищесказаного, вважаю, що фізична готовність гратиме велику роль в цьому матчі. Адже, повертаючись до останнього туру, у вінницької команди, наприклад, дев’ять чоловік ігрових, а у нас – шість. Ми навіть зараз без ліберо граємо, тому що упродовж матчу, трапляється, треба пересмикнути – для цього виходить гравець захисного плану.

- За думкою капітана «Хіміка» Дар’ї Степановської, в матчах чемпіонату України в Южному «Галичанка» не показала весь свій потенціал. Які причини, як ви гадаєте?

- Ті ж причини – кадрові. Немає взаємозамінності.

- Для вас це першій фінал Кубку України. Особливі відчуття?

- Так, хвилюватися я почав, коли стало відомо, що «Волинь» відмовилася грати півфінал, а ми таким чином потрапили до фіналу. З того моменту я вже граю фінальний матч (посміхається). Якщо тобі небайдужа та справа, якою ти займаєшся, хвилювання – це нормальний стан.

- Від кого з гравців «Хіміка» чекаєте найбільшої загрози?

- Від всіх, складно когось виділити окремо. В «Хіміку» всі адекватно атакують, зв’язуюча адекватно роздає передачі та й тренер знає що і кому підказати.

- Що буде найважливішим, на ваш погляд, для досягнення успіху?

- А це я вам точно зараз не скажу.

Але скажу наступне. Хотів би, що волейболістки «Галичанки» вийшли на майданчик і працювали так, як вони можуть працювати. Готовністю команди я задоволений. До гравців питань немає.

Трансляцiя фiналу Кубку України