У напруженому протистоянні з рівними шансами на успіх трошки більше пощастило тернополянкам.

Як і очікувалося, двобій перших півфіналістів виявився досить захопливим та максимально інтригуючим. Багато хто заздалегідь передбачав, що справа цілком може дійти до «золотого сету» - зрештою, так воно і сталося. І лише у ньому підопічні Віктора Туркули таки подарували місцевим глядачам можливість видихнути із полегшенням…

ТЕРНОПІЛЬ

ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ – ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ – 3:2

(23:25, 21:25, 25:13, 25:18, 15:8)

«Галичанка-ТНУ-ГАДЗ»: Стасівська (к), Яковчук, Мельниченко, Єфременко, Міленко, Мадзар; Ротар (л), Зеневич. Тренер – Віктор ТУРКУЛА.

«Волинь-Університет-ОДЮСШ»: Ужва, Скрипник, Собчук, Осачук, Рудик (к), Даньчак; Карасьова (л). Тренер – Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ.

Судді: Паєвський, Босенко.

Тривалість матчу: 103 хв. (25+24+19+24+11).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Мадзар – Даньчак.

27 січня. Тернопіль. СК ТНЕУ. 188 глядачів.

ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ – ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ – 3:2

(21:25, 26:24, 27:25, 21:25, 15:10)

«Волинь-Університет-ОДЮСШ»: Ужва, Скрипник, Собчук, Осачук, Рудик (к), Даньчак; Карасьова (л). Тренер – Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ.

«Галичанка-ТНУ-ГАДЗ»: Стасівська (к), Яковчук, Мельниченко, Єфременко, Міленко, Мадзар; Ротар (л). Тренер – Віктор ТУРКУЛА.

Судді: Босенко, Паєвський.

Тривалість матчу: 120 хв. (22+27+30+27+14).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Стасівська – Даньчак.

28 січня. Тернопіль. СК ТНЕУ. 188 глядачів.

«ЗОЛОТИЙ СЕТ» – 11:15 

Волейболістки обох команд подарували справжній волейбольний трилер, із всіма його елементами численних несподіванок та різких поворотів сюжету. Ну й, звичайно, з тривалою кульмінацією та розв’язкою у самісінькій кінцівці напруженішого протистояння.

Напередодні матчів наставник «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» Віктор Туркула зауважив, що головним для його підопічних буде спроможність витримати боротьбу до останніх секунд, чого не вдавалося раніше. І якраз у цьому сенсі волинянки змусили їх викластися, що називається, до останньої крапельки. Однак і самим довелося викластися по-максимуму.

Щоправда, спочатку здавалося, що підопічні Богуслава Галицького візьмуть своє без додаткових проблем. Адже в першому матчі, після постійних «гойдалок» у стартовій партії, останній розіграш у ній вони завершили на власну користь і, підбадьорені цим, другий сет виграли значно впевненіше. Однак надалі у їхньому ігровому механізмі, що, склалося враження, вже запрацював на потрібних для успіху обертах, раптово стався солідний збій. Чомусь почалися величезні проблеми на прийомі, через що збився продуктивний ритм атакуючих передач зв’язуючої Олени Рудик. А без їхньої чіткості одразу ж приглушився залп вдалих «пострілів» Вікторії Даньчак, Марини Скрипник та Людмили Осачук. Натомість у суперниць, навпаки, розчохлилися «гармати» Оксани Мадзар та Ганни Єфременко, яким добряче асистувала Олена Стасівська. І зупинити потужний атакуючий порив господарок майданчику луцькі спортсменки вже не зуміли.  

Повторний поєдинок за своєю драматургією виявився ще більш захопливим, ніж перший. Тепер уже попервах невеличкою перевагою володіли тернополянки, однак у двох наступних сетах їхні суперниці, продемонструвавши дива стійкості та холоднокровності у кульмінаційні моменти, досягали успіху на «більше-менше» (причому у другому випадку вони поступалися – 22:24!). І хоча у четвертій партії дещо «підсіли», на тай-брейку переможне очко взяли досить упевнено.

Таким чином, усе мав вирішити «золотий сет». Здавалося, деяка психологічна перевага має бути на боці підопічних Богуслава Галицького, які аналогічну «п’ятнадцятку» щойно взяли. Однак на їхніх діях дуже невчасно почала позначатися величезна втома. Все ж таки два дні поспіль дівчата грали без замін. І кілька їхніх помилок одразу ж забезпечили тернополянкам невеличкий гандикап, за який ті вчепилися, що називається, мертвою хваткою. Тим більше, їх стимулювала ще й гучна підтримка трибун. Тож останнє слово у цьому неймовірному за накалом протистоянні залишилося за підопічними Віктора Туркули.

Таким чином, першим фіналістом стала «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ». А ось із ким вона зустрінеться у вирішальному поєдинку турніру 17 лютого в Черкасах, стане відомо завтра після другого матчу «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» - «Хімік».

Розклад та трансляції півфінальних матчів Кубку України 2017\18 «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» - «Хімік»