Житомирська команда продовжує переможну ходу.

Як ми і передбачали, кубкові протистояння у квартеті О вийшли дуже цікавими. А головними героями дещо несподівано стали волейболісти «Житичів».

ГРУПА O (Житомир)

«Локомотив-ХДВУФК №1» – «Новатор» - 1:3 (20:25, 25:18, 18:25, 19:25)

«Житичі» – ВСК «МХП-Вінниця-2» - 3:1 (22:25, 25:13, 25:21, 25:14) 

«Новатор» – ВСК «МХП-Вінниця-2» - 3:2 (29:27, 24:26, 23:25, 25:8, 15:11)

«Локомотив-ХДВУФК №1» – «Житичі» - 0:3 (14:25, 10:25, 15:25) 

ВСК «МХП-Вінниця-2» – «Локомотив-ХДВУФК №1» - 0:3 (16:25, 20:25, 19:25)

«Житичі» – «Новатор» - 3:0 (25:15, 25:23, 25:23) 

Хоча, у принципі, чому несподівано? Звичайно, статус представника «вишки», у порівнянні із суперлігівцями, може вводити в оману, проте якщо подивитися на нинішній склад житомирської команди, то майстри такого рівня були б за щастя у будь-якому колективі елітного дивізіону. Судіть самі: Богдан Середа, Юрій Бокшан, Микола Рудницький, Ярослав Заїка – ці імена шанувальникам волейболу відомі дуже добре. Та й Володимир Мірчев уже привчив усіх рахуватися із собою, як з відмінним бомбардиром. То ж хіба дивно, що така потужна «бригада», образно кажучи, впевнено «знімає скальпи» не лише з інших представників «вишки», але і з клубів Суперліги?

Найбільш принциповим і, навіть, вирішальним у цій групі мав стати поєдинок «Житичі» - «Локомотив-ХДВУФК №1». Адже, мовляв, «Новатор» свою путівку до наступного раунду турніру все одно здобуде, а резервістам «МХП-Вінниця» це однозначно не під силу. Тож вищезазначене протистояння якраз і мало вирішити, хто складе хмельницькому гранду компанію в чвертьфіналі. Проте, хоч як дивно, запеклого бою на майданчику не вийшло. Житомиряни розпочали дуже потужно і фактично знищили не лише захисний арсенал суперників, але й будь-який натяк на вдалу контргру в нападі. Харків’янам не допомогла навіть присутність у складі двох славетних спеціалістів тренерської справи – Миколи Пасажіна та Анатолія Янущика. Їхній досвід нічого не зміг протиставити гарматним і невідпорним «пострілам» Заїки (набрав загалом 16 очок) та Мірчева (14 очок). Та й помилок «залізничники» наробили чимало. Тож підсумковий рахунок досить об’єктивно відображає розвиток подій на ігровому паркеті.

Паралельним курсом до чвертьфіналу Кубка України рухався й «Новатор», тож його протистояння із «Житичами» в заключному матчі носило вже лише принциповий характер. Житомирянам дуже кортіло обіграти одного з нинішніх лідерів Суперліги, тож вони діяли на особливому куражі. Щоправда, наставник хмельничан Роман Ковальчук спочатку виставив напіврезервний склад, але коли побачив, як нещадно ті ж Мірчев та Заїка «бомбардують» їхню половину майданчику (зрештою, перший із них записав до свого рахунку 19 пунктів, другий – 12), то в другому сеті кинув у бій і забивного Кирила Клочка, і досвідченого Андрія Перепадю. А в третьому – ще й Богдана Татаренка. Однак це не допомогло, хоча «Новатор» вирівняв хід протистояння, і все вирішували заключні розіграші. Та у кульмінаційні моменти не помилилися Роман Волков і той же Заїка. Втім, хмельничани не надто засмутилися, адже путівки до чвертьфіналу вони здобули так само, як і житомиряни.