Наставники учасників «Фіналу чотирьох» прокоментували підсумки жеребкування півфіналів.

13-14 лютого львівський Палац спорту «Галичина» стане ареною проведення грандіозної події – чоловічого кубкового «Фіналу чотирьох». Нинішнього сезону організатори змагань вирішили посилити його інтригу незвичним «ноу-хау», запровадивши жеребкування півфіналів лише за добу до матчів. Тож пари суперників визначилися буквально в останній момент, і картина вийшла наступною: «Серце Поділля» (Вінниця) – ВК «МХП-Вінниця» (Тростянець), «Барком-Кажани» (Львів) – «Політехнік-Одеса» (Одеса). 13 числа о 16:30 на майданчик вийдуть волейболісти перших двох команд, а о 19:00 – двох інших.

Своїми враженнями від результатів жеребкування поділилися наставники усіх учасників «Фіналу чотирьох».

Валерій КОПИЛОВ («Серце Поділля»): «Безумовно, хотілося отримати в суперники команду Одеси. Певно, як й іншим представникам Суперліги. Все ж таки у протистоянні з нею путівку до фіналу здобути було би простіше. Але насправді були готові до будь-якого варіанту. У тому числі й до ВК «МХП-Вінниця», поєдинки з яким для нас завжди носять особливо принциповий характер. І мені приємно, що, дізнавшись підсумки жеребкування, у хлопців буквально запалали очі. Сподіваюся, саме з таким настроєм вони вийдуть і на майданчик.

Нещодавно наш суперник посилився майстровитими виконавцями – Владиславом Діденком та Віктором Шаповалом, тож вивчали його можливості, що називається, у новому форматі. Звісно, «МХП-Вінниця» - опонент дуже сильний. Але й ми – не подарунок. Тож переможе у півфіналі той, у кого сила духу виявиться міцнішою. Як, до речі, і у фіналі. Я в цьому переконаний!» 

valeriy Kopylov
Валерій Копилов \ фото: Микола Миколайович

Васіф ТАЛИБОВ (ВК «МХП-Вінниця»): «Відверто кажучи, було передчуття, що нам випаде саме «Серце Поділля». Адже наше очне протистояння – це завжди щось! Утім, хлопці сприйняли такий жереб цілком нормально. Бо перемогти сьогодні спроможні будь-кого. Щоправда, як і програти будь-кому. Це волейбол, тут прогнози – річ невдячна! Та все ж дуже хочемо зіграти у фіналі!

Так, нас однозначно посилили Діденко та Шаповал. Вони майстри справді високого рівня – це не викликає жодних сумнівів. Однак оптимальної взаємодії із партнерами їм поки дещо бракує. Проте, вірю, у «Фіналі чотирьох» всі мої підопічні обов’язково продемонструють на майданчику найкращі здібності!» 

vasif talybov
Васіф Талибов \ фото: Ганна Мельник

Угіс КРАСТІНЬШ («Барком-Кажани»): «Всі вважають, що із жеребом нам пощастило. І суто теоретично це справді так, оскільки за своїм класом обидва представники Вінничинни очевидно сильніші. Проте якщо «Політехнік-Одеса» зумів пробитися до «Фіналу чотирьох» - хіба ж це не показник його конкурентоспроможності? Тому налаштовуємося на досить серйозне протистояння. Одеситів не вважають фаворитами, тому вони можуть дозволили собі зіграти  розкуто, не оглядаючись на результат. Ми ж граємо вдома, що з одного боку добре, оскільки матимемо підтримку вболівальників. А з іншого – це підвищена відповідальність.

Із ким волів би зустрітися у фіналі? Зараз про це навіть не думаю! Насамперед необхідно обіграти одеситів, а там уже – будь із ким...» 

ugis krastinsh
Угіс Крастіньш \ фото: kazhany.lviv.ua

Євген БОРОДАЄНКО («Політехнік-Одеса»): «Іллюзіями не маримо. Прекрасно розуміємо, що у протистоянні з діючим чемпіоном Суперліги шансів у нас – мізер. Тим більше, на його рідному майданчику. Втім, намагатимемося добряче попсувати йому нерви. Спробуємо переконливо довести невипадковість свого виходу до «Фіналу чотирьох». Хоча грати у такій компанії – то вже великий успіх!»

ebgen borodaenko
Євген Бородаєнко \ фото: odessa-sport.info