Серед 23 команд, що вийдуть на старт змагань 27-29 вересня, є кілька зовсім невідомих колективів.

Паралельно із командами жіночої Суперліги на майданчики у шести містах держави вийдуть й чоловічі команди. Перший етап національного Кубка дозволяє продемонструвати свої здібності та амбіції будь-кому, тож дехто цією можливістю намагається скористатися.

За традицією на цій стадії змагань клуби Суперліги відсутні, тож фаворитами вважатимуться представники вищої ліги. В тому числі й «ШВСМ-СумДУ», який мав розпочинати сезон в елітному дивізіоні, але через фінансові труднощі вимушено опустився рангом нижче. Утім, на першому етапі Кубка України, зазвичай, поняття «фаворити» та «аутсайдери» є досить умовними. Адже деякі учасники навіть уявлення одне про одного не мають, тож будуть знайомитися вже безпосередньо на ігрових майданчиках. І хто в підсумку візьме гору – питання абсолютно риторичне.

Втім, нехай перемагають справді найсильніші!

Залишається додати, що господарем матчів у групі А буде Краматорськ, у групі Б – Нікополь, у групі В – Решетилівка (Полтавська обл.), у групі Г – Городок (Хмельницька обл.), у групі Д – Вінниця і в групі Е – Снятин (Івано-Франківська обл.). З кожної групи до наступного раунду змагань виходять по дві найкращі команди.

Детальніше про учасників 1-го етапу Кубка України можна дізнатися за наступним посиланням.