Перша з них пробилася до наступного раунду турніру «на зубах», друга – за явною перевагою.

Стартовий раунд жіночих кубкових баталій, у цілому, вийшов досить цікавим. Переважна більшість матчів захоплювала напрочуд безкомпромісною боротьбою, тож нехай не вводять в оману частенькі рахунки 3:0. Як водиться, не обійшлося й без несподіванок…

Насамперед, варто відзначити події у групі Б. Те, що у Дніпрі свій шанс не втратить місцева «Аланта-ДНУ», сумнівів не викликало. Тож, зрештою, тотальний успіх підопічних Ольги Попович (Гостищевої) вийшов закономірним. Вправно диригувала діями партнерок досвідчена зв’язуюча Ольга Леженкіна, продуктивно атакували Юлія Литвиненко і Дар’я Перетятько, красивими ейсами запам’яталася Вікторія Мосціцька… У підсумку – жодної програної партії і справедливі аплодисменти з боку дніпровських шанувальників волейболу.

На другу путівку з цієї групи апріорі мала би претендувати «Орбіта–Спортінтернат». Але керівництво запорізького клубу, на відміну від попереднього сезону, вирішило відмовитися від допомоги резервісток основної команди й задіяло зовсім юних спортсменок. Звісно, тим було важко опиратися більш досвідченим суперницям, тож три поразки запоріжанок фактично без шансів – аж ніяк не сенсація.

Натомість, напрочуд цікава боротьба за вихід до наступного раунду національного Кубка вийшла в очному протистоянні «Южанки-ДЮСШ №5-МВУФК-ЧДУ» із НУФВСУ. Поступатися відверто не бажали підопічні, відповідно, ні Вадима Бахматова, ні Ольги Шльонської. У складі миколаївської команди роль головних бомбардирів на себе вправно взяли Валерія Булаковська та Альона Шкура (набрали, відповідно, 26 та 21 очко). У киянок же варто відзначити атакуючу націленість Валентини Дудки (19 очок) і Ольги Аносової (13), яким дуже добре під сіткою допомагала Вікторія Полушкіна (9). Зрештою, почергово обмінявшись виграними партіями, суперниці зійшлися на тай-брейку. Тут вдача посміхнулася представницям Миколаєва – 3:2 (25:10, 22:25, 25:20, 21:25, 15:11).

Ще одна несподіванка сталася у групі Г, яка грала у Рівному. Здавалося, місцевій «Регіні-ОСДЮСШОР» й карти до рук, однак вона примудрилася програти двом основним суперникам – «Львів’янці-ЛДУФК-СКІФ» - 1:3 та «Буковинці» - 0:3. Відповідно, саме львів’янки та чернівчани пробилися до другого етапу Кубка України, до речі, подарувавши глядачам цікавий очний поєдинок. У ньому підопічні Василя Ковцуна відіграли розважливіше – 3:1 (26:24, 25:21, 19:25, 25:9), надпотужно «вистріливши» у вирішальному сеті. Таким чином, переможцем групи стала «Львів’янка-ЛДУФК-СКІФ».

Що ж до подій в інших двох квартетах, то там все пройшло згідно очікуванням. У групі А ВК «Полтавчанка» на власному майданчику здобула три переконливі звитяги з однаковим рахунком – 3:0, а друге місце тут між собою розіграли представниці Харкова із КЗ ХПКСП ХОР та «Харків’янки-ХНПУ». Перші з них, зусиллями, насамперед, Діани Окоро (набрала 19 очок), виявилися сильнішими – 3:0 (25:17, 25:23, 25:14).

Нарешті, у групі В єдиний представник Суперліги – СК «Прометей» не став відбувати номер на власному майданчику, а задіяв майже всіх основних виконавиць (хоча слід окремо відзначити і дебют 14-річної Анастасії Горбаченко). Відповідно, у суперниць не було жодних шансів на успіх. У тому числі й у волейболісток столичного ВК «Легенда-Wnet», які, щоправда, до того часу своє головне завдання вже виконали, здолавши інших претенденток на друге місце в групі. В тому числі й дівчат із «ФОГТЛАНД» (Одеська обл.) – 3:1 (25:18, 21:25, 25:19, 25:20), хоча Тетяна Бербега вколотила киянкам 22 очки…

Детальніше про події стартового етапу жіночого Кубка України можна дізнатися за посиланням.