На відміну від чоловіків, у жінок представники елітного дивізіону апріорі мають значно кращі шанси.

Gоєдинками у Луцьку та Кам’янському стартує 2-й етап жіночого Кубка України. Четвірка клубів у Чернівцях вступить у боротьбу завтра і, нарешті, у Южному – 29 листопада. 

Зрозуміло. що в кожному із чотирьох квартетів фаворитами є представники Суперліги. Але це ще не означає, що саме вони й здобудуть путівки до наступного раунду престижних змагань. Спеціалісти вважають, що принаймні в одній із груп може статися невеличка сенсація… 

Група Г (Луцьк, 27-29 листопада): «Волинь-Університет-ОДЮСШ» (Луцьк), «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» (Рівне), «Легенда-Wnet» (Київ), ВК «Полтавчанка» (Полтава).

Здається, саме цей квартет є найбільш непрогнозованим. З одного боку, «Волинь-Університет-ОДЮСШ» апріорі виглядає сильнішим за опонентів. Тим більше, він приймає суперників удома та поступово набуває нового приємного оку ігрового обличчя, з огляду на солідні зміни після втрат у міжсезоння. З іншого, лучанкам ще явно бракує стабільності. Відігравши одну партію на «ура», в іншій усе може статися абсолютно навпаки. Втім, безумовно, у цій групі, насамперед, все знаходиться у руках підопічних Богуслава Галицького. 

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - «Легенда-Wnet», певно, це буде вирішальний поєдинок у боротьбі за другу путівку з групи. Столичний клуб зараз упевнено лідирує у «вишці», демонструючи гру, яка може принести рівненчанкам великі неприємності. Однак і підопічним Дмитра Юрченка, після відверто невдалого старту сезону, відступати нікуди. Тож боротьба очікується ще та!

Ну, а в ВК «Полтавчанка», об’єктивно маючи найменше шансів на успіх, схоже, постарається просто добряче попсувати нерви фаворитам. І що з цього вийде у підсумку – питання теж доволі цікаве… 

Група Д (Чернівці, 28-30 листопада): «Білозгар-Медуніверситет» (Вінниця), «Університет-ШВСМ» (Чернігів), «Южанка-МВУФК-ДЮСШ №5-ЧДУ» (Миколаїв), «Буковинка» (Чернівці).

У грі представників Вінниці та Чернігова нині є чимало суттєвих проблем (насамперед, у якості захисних дій), тож у команд Миколаєва та Чернівців є невеличкий шанс їх використати на власну користь. Вийде чи ні – відповісти важко, але та ж «Буковинка» грає вдома…

Група Е (Кам’янське, 27-29 листопада): «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» (Запоріжжя), «Полісся-ЖДУ» (Житомир), СК «Прометей» (Кам’янське), Збірна Харківської області.

Тут очікується найбільш інтригуючи «заруба». Зрозуміло. що збірній Харківської області, в компанії з трьома амбітними суперлігівцями, щось ловити буде вкрай складно, а ось як вони розберуться між собою – дуже цікаво!

Здається, що безумовний лідер в елітному дивізіоні, який прийматиме суперників на власному майданчику, своїм шансом скористається на повну. А ось очне протистояння «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» та «Полісся-ЖДУ», нема сумнівів, носитиме особливий характер. І перевагу, схоже, отримає той, хто виявиться спроможним помилятися менше. Особливо на прийомах…

Група Є (Южне, 29 листопада – 1 грудня): «Хімік» (Южне), «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» (Тернопіль), «Львів’янка-ЛДУФК-СКІФ» (Львів), «Аланта» (Дніпро).

Лідери «Хіміка», на повну виклавшись у захопливому поєдинку Ліги чемпіонів проти польського ЛКС, можуть не встигнути як слід відновитися фізично. Утім, южненська команда все одно залишається у домашній групі фаворитом №1. Рівно як не збирається втрачати свого й «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ». Їхнє очне «побачення», очевидно, буде прикрасою усього туру, тоді як командам зі Львова та Дніпра, щоби пробитися на наступного етапу турніру, необхідно буде створити справжнє диво. Та чи вийде?..