5-9 лютого у Чернігові та Житомирі має визначитися квартет претендентів на почесний трофей.

Як відомо, церемонія жеребкування анонсованого етапу змагань подарувала шанувальникам волейболу неймовірний розподіл команд і, таким чином, спричинила одразу дві солідні інтриги. Адже в кожній із груп спрогнозувати наперед дует лауреатів фактично неможливо!

Нагадаємо, що у Чернігові боротьбу за дві путівки до «Фіналу чотирьох» поведуть «Барком-Кажани», «Серце Поділля», ВК «МХП-Вінниця» та «Буревісник-ШВСМ». Не секрет, що на користь останнього може свідчити лише фактор рідних стін, а ось трійка впевнених поточних лідерів Суперліги зійдеться між собою, що називається, не на жарт. Про це яскраво свідчать результати їхніх очних протистоянь у нинішньому сезоні: «Барком-Кажани» - «Серце Поділля» - 2:3 і 3:1 (у Львові) та 3:0 і 1:3 (уВінниці), а ще 3:1 - у Суперкубку України в Черкасах; ВК «МХП-Вінниця» - «Барком-Кажани» - 2:3 і 3:2 (у Вінниці) та 3:2 і 1:3 (у Львові); «Серце Поділля» - ВК «МХП-Вінниця» - 3:2 і 2:3 (у Вінниці). Ось і спробуй тут визначити, хто саме з них проб’ється в підсумку до «Фіналу чотирьох»…

У Житомирі однозначним фаворитом будуть місцеві суперлігівські «Житичі-ЖНАЕУ», оскільки у суперники йому дісталися представники нижчих дивізіонів – «Бахмут-ШВСМ» (вища ліга), ВК «Покуття» (перша ліга) та ВК «Решетилівка» (друга ліга). Утім, кожен із них має в своїх складах цікавих виконавців, та й командний кубковий дух у них – на рівні. Тож насправді почивати на лаврах житомирянам точно не доведеться. Ну, а очні протистояння трьох колективів-сюрпризів нинішнього розіграшу Кубка України – це взагалі буде щось! Відповідно, і тут долю двох путівок до «Фіналу чотирьох», що називається, поглинула суцільна інтрига.

Таким чином, другої половини нинішнього тижня на спортивних аренах Чернігова та Житомира буде неймовірно гаряче!

КАЛЕНДАР МАТЧІВ

ЧЕРНІГІВ (СК НУ «Чернігівський колегіум»)

5 лютого

16.00 «Барком-Кажани» - «Буревісник-ШВСМ»

18.30 «Серце Поділля» - ВК «МХП-Вінниця»

6 лютого

16.00 «Буревісник-ШВСМ» - ВК «МХП-Вінниця»

18.30 «Барком-Кажани» - «Серце Поділля»

7 лютого

11.30 ВК «МХП-Вінниця» - «Барком-Кажани»

14.00 «Серце Поділля» - «Буревісник-ШВСМ»

ЖИТОМИР (СК ЖДУ ім. Івана Франка)

7 лютого

14.00 ВК «Решетилівка» - «Бахмут-ШВСМ»

16.30 ВК «Покуття» - «Житичі-ЖНАЕУ»

8 лютого

15.00 ВК «Покуття» - ВК «Решетилівка»

17.30 «Житичі-ЖНАЕУ» - «Бахмут-ШВСМ»

9 лютого

12.00 «Бахмут-ШВСМ» - ВК «Покуття»

15.00 ВК «Решетилівка» - «Житичі-ЖНАЕУ»