Сьогодні у місті Кам’янське стартував "Фінал чотирьох" жіночого Кубка України сезону 2019-2020.

У першому півфіналі запорізька "Орбіта-ЗНУ-ОСДЮСШ" зустрічалася з тернопільською "Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ". Підопічні Віктора Туркули одразу продемонстрували місцевим вболівальникам, що саме вони повинні бути у фіналі Кубка. Тернополянки перемогли "Орбіту" з рахунком 3:1.

"Фінал чотирьох" Кубка України 2019-2020. Жінки. Перший півфінал

Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ (Запоріжжя) - Галичанка-ТНЕУ-Гадз (Тернопіль)

1:3 (22:25, 21:25, 25:11, 19:25)

Нападниця Олександра Міленко приклала максимум зусиль для цієї перемоги. Вона здобула 21 очко, реалізувавши 50% в атаці та стала найрезультативнішою у першому півфінальному матчі.

У другому півфіналі очікувалася шалена боротьба. Адже там мали зіграти чинний володар трофею южненський "Хімік" та амбітний дебютант українського волейболу СК "Прометей". Дехто навіть жартував, що півфінал апріорі став фіналом турніру. Відзначимо, що за накалом та рахунком - це був неймовірний матч!

Заповнена вщент спортивна арена в Кам’янському не змовкала та шалено підтримувала місцевих волейболісток і ті одразу ж віддячили виграним сетом.

Але "Хімік" теж приїхав не без підтримки. Для южненських фанів був виділений окремий сектор, де вони зібравши всі сили та барабани не менш гучно вболівали за своїх фавориток. Отож, підопічним Євгена Ніколаєва ну ніяк не можна було опускати руки.

Южненські волейболісти зробили висновки та у наступних двох сетах здобули впевнену перемогу. Але Романович та компанія боролися до останнього і коли, начебто все було вирішено, перевели гру на тай-брейк.

Такої боротьби за місце у фіналі національного Кубка ми вже давно не бачили. Боротьба за кожен м’яч, потужні удари, ефектні розіграші та шалені емоції. Прометей одразу вирвався вперед та тримав дистанцію у +4-5 очок. Але Хімік все ж таки зміг приборкати свої емоції та на досвіді Тетяни Козловой та Анни Кириченко зміг зрівняти рахунок. Далі боротьба йшла на більше-менше - 18:18. Катерина Фролова ставить блок Катерині Дудник, а Ольга Скрипак робить ейс - 20:18 та 3:2 на користь підопічних Євгена Ніколаєва. Далі - радість "Хіміка" та сльози "Прометея".

"Фінал чотирьох" Кубка України 2019-2020. Жінки. Другий півфінал

Хімік (Южне) - СК Прометей (Кам’янське)

3:2 (18:25, 25:21, 25:21, 25:27, 20:18)

ВІДЕО МАТЧУ

Найрезультативнішою у другому півфіналі стала нападниця "Хіміка" Анна Кириченко. На її рахунку 25 очок. У складі "Прометея" кращою була Катерина Дудник. Вона набрала 24 пункти.

Таким чином, завтра о 15:00 у фіналі Кубка України тернопільська "Галичанка" побореться за трофей з "Хіміком". А бронзові нагороди розіграють запорізька "Орбіта" та СК "Прометей".

"Фінал чотирьох" Кубка України 2019-2020. Жінки

15 лютого, субота

Матч за 3-є місце

12:30 Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ - СК Прометей

Фінал

15:00 Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ - Хімік

Детальний розклад та посилання на відео-трансляції матчів шукайте на сайті volleyball.ua.