Путівки до наступного раунду змагань здобули, все ж таки, апріорі найсильніші в кожній групі.

Оскільки, через проблеми зі здоров’ям волейболістів і тренерів, ВК «Покуття-Прибилів» і «ШВСМ-СумДУ» були змушені знятися з турніру, то в їхніх групах інтрига послабилася наперед. І ті, хто об’єктивно вважався в них фаворитами, без особливих складнощів оформили собі перепустки до 3-го етапу Кубка України. Натомість ще в одній групі, за повного складу її учасників, боротьба вийшла куди більш гострою і непередбачуваною…

У групі Є, згідно прогнозів, усе було зрозуміло наперед. Об’єктивно сильніші тут ВСК «МХП-Вінниця» і ВК «Решетилівка», як і слід було очікувати, не залишили жодних шансів на успіх скромному СК «Радіус-СДЮСШОР №2» - по 3:0. А в очному протистоянні, яке фактично нічого не вирішувало, решетилівці спромоглися здолати представника Суперліги також у трьох сетах…

У групі Ж ВК «Донбас», попри всі старання, був змушений визнати очевидну перевагу з боку ДСО-ЗУНУ і «Хотинських козаків» - по 0:3. Відповідно, задовольняти свої амбіції повною мірою волейболістам Тернополя і Хотина довелося в особистій зустрічі. У «козаків» плідно попрацювали «гармати» Павла Скорохода (набрав 21 очко) і Михайла Куяна (17 очок), натомість у суперників також виявилися вправні снайпери в особах Ярослава Савківа (25 очок, із них 4 - ейсами) і Тараса Олексюка (21 очко). Та ще й Андрій Куницький (17 очок) добре допоміг. Тож у підсумку в принциповому протистоянні успіх був на боці тернопільського колективу – 3:2.

А ось у групі К волейбольні баталії вийшли значно цікавішими. Попри те, що «Буревісник-ШВСМ» був тут єдиним представником Суперліги, конкуренцію йому довелося витримати – не на жарт. Якщо з «Булавою» чернігівська команда впоралася більш-менш упевнено – 3:0, то задля перемог над ВК «Нікополь» - 3:1 і, тим більш, над «Новатором» - 3:2 підопічним Романа Носка довелося викластися на всі сто.

Що цікаво, протистояння з представником Хмельницького багато чого вирішувало для обох команд, тож і події на майданчику розвивалися відповідним чином. Завдяки ліпшому колективному прийому і старанням в атаках Олексія Білика (загалом набрав 15 очок) та Олександра Лук’янця (14 очок), стартовий сет чернігівці залишили за собою – 25:22. Натомість варто було суперникам трішечки злагодніше заграти під сіткою і на підстраховках, як Артур Гандзій і Тарас Козлюк одразу ж отримали можливість завершувати свої атаки зі значно розважливіших передач. І вони справно перетворювали їх у набрані очки, багато в чому посприявши успіхам «Новатора» в двох наступних партіях – 25:20 і 25:21.

Щоправда, на більше запалу хмельничан не вистачило, тоді як їхні опоненти віднайшли в своєму арсеналі додаткові засоби, щоби остаточно перехопити ігрову ініціативу. Тож у четвертому сеті вони підопічних Романа Ковальчука буквально «нокаутували» - 25:11, а на тай-брейку у потрібні моменти міцною виявилася рука того ж Білика – 15:12, і 3:2 – загалом.

Отже, «Буревісник-ШВСМ» таки забронював за собою перше місце в групі, а «Новатору», щоби посісти «прохідне» друге, раніше довелося витримати шалений тиск з боку ВК «Нікополь». У складі підопічних Андрія Муравчикова «в ударі» виявилися Ілля Міхно (у підсумку записав на свій рахунок 28 очок) і Максим Кобеляцький (26 очок). Та, на щастя для вболівальників хмельницького колективу, у ньому також віднайшлися вправні бомбардири – Владислав Антонюк (26 очок) і Максим Прокопов (21 очко). Тому, таки «видряпавши» четвертий сет, який цілком міг стати вирішальним в усьому поєдинку (причому, не на користь «Новатора»), на тай-брейку підопічні Романа Ковальчука нанесли непоступливим суперникам вирішальний удар – 3:2 (25:20, 20:25, 23:25, 26:24, 15:6).

Таким чином, до 3-го раунду Кубка України пробилися ВК «Решетилівка», ВСК «МХП-Вінниця», ДСО-ЗУНУ, «Хотинські козаки», «Буревісник-ШВСМ» і «Новатор». Ще двох щасливчиків, які також приєднаються в подальшому до шістки провідних команд Суперліги за підсумками минулого сезону, 13-16 листопада мають виявити поєдинки у групі З, де змагатимуться «Епіцентр-Подоляни», ВК «Дніпро», ВК «Бахмут-ШВСМ» і ВК «Політехнік-Одеса».

Детальніше про результати матчів можна дізнатися за відповідним посиланням.