Напередодні матчів ІІІ етапу Кубку України 2020\21 головний тренер команди ВК "Дніпро" Віталій Осіпов розповів про задачі та підготовку його підопічних.

– Віталій Олександрович, як Ви оцінюєте результати жеребкування ІІІ етапу Кубку України? Розкажіть про суперників.

– Команди, які дісталися нам в суперники на цьому етапі, об'єктивно є найсильнішими в українському волейболі на сьогоднішній день. Підтвердженням цьому є достроковий вихід цих команд у півфінал Суперліги. Обидві команди укомплектовані гравцями високого рівня, які в цьому сезоні отримали міжнародний досвід, приймаючи участь в Єврокубках. З командою ВК "Епіцентр-Подоляни" ми зустрічалися на попередньому етапі Кубку України. Програвши той матч з рахунком 0:3, хлопці отримали цінний досвід. Якщо у нас буде більше матчів з суперниками такого рівня, то команда однозначно буде рости і прогрес у грі не залишить себе довго чекати.

– Які задачі стоять перед командою в Кубку України?

– Наша задача вигравати кожний конкретний матч і пройти в Кубку як можна далі. Я не знаю ні одного тренера чи гравця, який би не хотів отримати цей трофей. Кубкові ігри тим і відрізняються, що в команди немає можливості, як в чемпіонаті, надолужити згаяне. Необхідно вигравати тут і зараз в кожному матчі.

– Як проходила підготовка до майбутніх ігор? В якій формі і з яким настроєм команда підійшла до матчів у Львові?

– Підготовка пройшла в плановому режимі з урахуванням особливостей гри суперників. Ми маємо розуміння сильних і слабких сторін суперників. Наша задача на майданчику реалізувати план, який ми з хлопцями обговорюємо перед кожним матчем. Що стосується стану команди, то вона підійшла до кубкових ігор в хорошій формі. Не буду приховувати, що у нас є декілька гравців з мікротравмами. Є і кадрова проблема на позиції центрального блокуючого. Керівництво клубу і тренерський штаб докладали зусиль для підписання гравця цього амплуа до закриття трансферного вікна. Нажаль, з ряду причин не вдалося здійснити посилення на цій позиції. Не зважаючи на це, команда готова боротися і я можу пообіцяти нашим вболівальникам, що хлопці віддаватимуть всі сили для здобуття перемог.

Нагадаємо, що ВК "Дніпро" потрапив до групи М і 30-31 січня у Львові зіграє проти лідерів Суперліги – ВК "Епіцентр-Подоляни" (Городок) та ВК "Барком-Кажани" (Львів). Детальний розклад та посилання на відео-трансляції матчів ви зможете знайти на сайті volleyball.ua.