19 березня у Городку стартували матчі "Фіналу чотирьох" національного Кубка серед чоловічих команд сезону 2020-2021.

Цього уїк-енду СК "Епіцентр" став господарем цікавих та безкомпромісних протистоянь.

Спочатку глядачі мали шанс побачити захоплюючий поєдинок між господарями майданчика та чинними володарями національного трофея.

Відзначимо, що більшість шанувальників волейболу були впевнені у перемозі "Епіцентр-Подоляни", але віддавати трофей без бою волейболісти з Житомира не збиралися. Про що й заявили у стартовому сеті одразу задіявши своїх основних бомбардирів Алена Дідовіча (17 очок) та Віталія Бондара (20 очок). Їм, раз за разом, у центрі сітки допомагав капітан Микола Рудницький (9 очок) та блокуючий Віктор Щекалюк (9 очок). По інший бік майданчика Юрій Томин (17 очок) та Дмитро Сухінін (13 очок) намагалися дати опір. Але ні досвідчені нападники, ні заміни зв’язуючих не допомогли підопічним Юрія Мельничука у ключових моментах заволодіти ініціативою і в результаті всією грою.

3:1 – команда Сергія Терейковського другий рік поспіль виходить у фінал Кубка України!

«Фінал чотирьох» Кубка України 2020-2021. Чоловіки

19 березня, п’ятниця

Другий півфінал

Епіцентр-Подоляни (Городок) – Житичі-ПНУ (Житомир) - 1:3 (22:25, 25:22, 21:25, 21:25)

Відео матчу

Найрезультативнішими гравцем півфіналу став діагональний житомирян Віталій Бондар. Нападник набрав 20 очок. А кращим гравцем матчу організатори визнали ліберо "Епіцентр-Подоляни" Дениса Фоміна.

У наступному півфіналі боротьба загострилася лише у другому сеті. Неозброєними оком було видно бажання тростянчан дати "кажанам" не просто гідний бій, а й виграти цей матч. Але перевага на блоці (11 проти 3) та вищий відсоток реалізації атак (54% проти 37%) кажуть самі за себе.

Львів’яни – у фіналі турніру!

«Фінал чотирьох» Кубка України 2020-2021. Чоловіки

19 березня, п’ятниця

Перший півфінал

Барком-Кажани (Львів) – ВК МХП-Вінниця (Тростянець) - 3:0 (25:19, 25:22, 25:14)

Відео матчу

Найбільшу кількість очок, а саме 14, у цій грі набрав Ілля Ковальов. Кращим гравцем матчу за версією організаторів став капітан ВК "МХП-Вінниця" Артем Скороход.

Отже, попереду фінальні матчі – поєдинок за бронзові нагороди, де підопічні Костянтина Рябухи матимуть останній шанс здобути у поточному сезоні бодай якийсь комплект нагород, а команда Юрія Мельничука спробує реабілітуватися перед місцевими вболівальниками за поразку у півфіналі турніру.

Та фінал, у якому зустрінуться чинний володар Кубка України "Житичі-ПНУ" та переможець минулих сезонів ВК "Барком-Кажани".

Другий трофей житомирян чи четвертий для львів’ян? Дізнаємося вже завтра...

Кубок України 2020-2021. Чоловіки

20 березня, субота

Матч за третє місце

11:00 Епіцентр-Подоляни (Городок) – ВК МХП-Вінниця (Тростянець)

Фінал

14:00 Житичі-ПНУ (Житомир) – Барком-Кажани (Львів)

Трансляції матчів Youtube Перший Подільський

Телеканал UA Львів

Телеканали: Спорт 1, XSport, Суспільне ТБ, UA Перший

АНОНС МАТЧІВ