У Запоріжжі визначилися дві команди, які зіграють у "Фіналі чотирьох" жіночого Кубка України 2021-2022.

Ними стали запорізька "Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ" та дніпровська "Аланта".

Зауважимо, що у групі К, яка провела свої поєдинки 14-16 січня, відбулися зміни. Лише три команди боролися за місце у "Фіналі чотирьох". Рівненська "Регіна-МЕГУ-ОШВСМ" відмовилася від участі у Кубку України.

"Відмовилися через збіг обставин. У нас дуже багато травмованих гравців. У чотирьох травми колін, а троє - травми плеча. Факт в тому, що повноцінно виступити ми не зможемо в Кубку України. Прийняли рішення відмовитися і зосередитися на матчах Суперліги. У нас попереду дуже відповідальні ігри у Тернополі. Ми там гратимемо проти основних конкурентів - “Полісся” та “Галичанки”. Треба залікувати травми і в бойовій готовності підійти до цього туру. Гравчині "Регіни-2" допомогти основі не могли, адже самі брали участь у Кубку України. Плюс у них найближчим часом важливі матчі у Чернігові проти прямих конкуретів у боротьбі за першу четвірку Вищої Ліги. Тому прийняли таке рішення", - розповів менеджер "Регіни-МЕГУ" Василь Вікторчук в інтерв’ю ITV media group.

Таким чином, у Запоріжжі за омріяний "Фінал чотирьох" боролися лише три команди. Вже у другий ігровий день вирішилася доля двох путівок. Полтавська команда "Полтавчанка-ПНПУ" програла обидва матчі і вибула з турніру. Місцева "Орбіта" та "Аланта" почергово перемогли полтавчанок, а в останній день, який вже нічого не вирішував провели очний поєдинок. Сильнішими виявилися гості.

Кубок України-Дмарт 2021-2022. Жінки. ІІІ етап. Чвертьфінал

Група К (Запоріжжя, СК ЗНУ)

Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ – ВК Полтавчанка-ПНПУ - 3:0 (25:13, 25:11, 25:17)

ВК Полтавчанка-ПНПУ – Аланта - 0:3 (20:25, 14:25, 18:25)

Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ – Аланта - 1:3 (25:20, 22:25, 23:25, 15:25)

Таким чином, "Орбіта" та "Аланта" стали першими учасниками "Фіналу чотирьох" Кубка України, який пройде орієнтовно 18-19 лютого.

Чвертьфінальні поєдинки групи Л пройдуть у Слобожанському 28-30 січня. Дві кращі команди групи Л також пройдуть до "Фіналу чотирьох".

Група Л (смт Слобожанське, СК "Слобожанський")

28 січня, п’ятниця

СК Прометей – ВК Полісся-ШВСМ-ЖДУ

Хімік – Волинь-Університет-ОДЮСШ

29 січня, субота

ВК Полісся-ШВСМ-ЖДУ – Волинь-Університет-ОДЮСШ

СК Прометей – Хімік

30 січня, неділя

Хімік – ВК Полісся-ШВСМ-ЖДУ

Волинь-Університет-ОДЮСШ – СК Прометей