3 лютого відбулася церемонія жеребкування 1\4 фіналу Кубка України серед чоловічих команд сезону 2021-2022.

За її результатами утворилися такі групи:

ІV етап Кубка України 2021-2022. Чоловіки

Група Р: «Епіцентр-Подоляни» (Городок), ВК «Дніпро-Прометей» (Дніпро), «Барком-Кажани» (Львів), «Житичі-Поліський університет» (Житомир).

Група С: ВК «МХП-Вінниця» (Тростянець), МСК «Дніпро» (Черкаси), ВК «Решетилівка» (Решетилівка), «Юракадемія» (Харків).

Коли і де пройдуть матчі четвертого раунду спочатку було невідомо. За два тижні, а саме 14 лютого на ютуб-каналі ГО ФВУ з’явилося відео на якому показали процедуру жеребкування місця проведення лише однієї групи. За словами голови директорату ГО ФВУ Андрія Льопи, команди з групи Р не змогли домовитися про місце проведення матчів і тому довелося обирати місто наосліп. За його результатами, господарем групи Р став Городок.

Ще раніше було вирішено, що матчі групи С пройдуть у Полтаві. Дати проведення чвертьфіналів – 25-27 лютого. Детальний розклад та посилання на відео-трансляції матчів можна знайти на сайті volleyball.ua.

За регламентом турніру до «Фіналу чотирьох» виходять по дві команди з кожної групи.

Групу Р вже встигли назвати «групою смерті». І недарма, адже до неї увійшли чотири кращих команди нинішньої Суперліги України.

turnirna tablitsa

Група С виглядає не менш цікавою – три представники елітного дивізіону та одна команда Другої ліги. Хто саме лідером цього «пулу» складно передбачити.

cup of ukraine 2021-2022

Інтриги майбутнім поєдинкам додає ситуація з розповсюдженням COVIDу та інших сезонних хвороб. Останнім часом вони стають причиною неприїзду команд у повному складі, або ж і взагалі перенесенням матчів.

Але давайте про волейбол. Вже традиційно, ми дізналися думки гравців та тренерів «вісімки» кращих команд кубкового турніру.

Чвертьфінал – це стадія турніру, яка не передбачає питання про задачі команд. Ми ж розуміємо, що всі колективи без виключення прагнуть підняти над головою омріяний трофей. Тому, всім представникам команд ми поставили кілька однакових питань стосовно результатів жеребу та отриманих суперників.

1) Як вам результати жеребкування? Що можете сказати про кожну команду вашої групи?

2) Які враження щодо групи суперників? Які дві команди з іншої групи, на вашу думку, мають найбільші шанси пройти до «Фіналу чотирьох»?

Представники групи Р:

Юрій СЕМЕНЮК, капітан команди «Епіцентр-Подоляни»:

1. Якщо чесно, трішки здивований, але це сліпий жереб, все можливе. Тут немає що говорити, чотири найсильніші колективи чемпіонату України на даний момент.

2. Я думаю в групі C будуть не менш запеклі і цікаві матчі. Перш за все: де будуть проводитися кубкові матчі цієї групи і наступне: «м'яч круглий». Усі мають шанси!

yuriy semenuk

Микита ЛУБАН, догравальник ВК «Житичі-Поліський університет»:

1. Результати жеребкування дуже цікаві! Чотири команди, які на сьогоднішній день посідають у Суперлізі з першого по четверте місця потрапили в одну групу. Думаю, такий результат подій багатьох здивував! Можна назвати це «групою смерті», тому що вийти у «Фінал чотирьох» із такими суперниками, завдання дуже складне. «Епіцентр», команда, яка не програла жодного матчу в чемпіонаті, «Барком» – колектив, який так само є одним з головних фаворитів турніру, і «Дніпро» – команда з дуже міцним складом, яка ставить перед собою найвищі завдання. Безумовно, у нашій групі є два фаворити на прохід у наступний етап, але волейбол – гра непередбачувана і буде цікаво подивитися як розгортатимуться події на ігровому майданчику.

2. Група суперників насамперед незвичайна наявністю команди Другої ліги. У цьому є вся краса турніру «Кубок України» – команди з будь-якої ліги можуть помірятися силами з клубами Суперліги. Списувати з рахунків МСК «Дніпро» явно не варто, оскільки за іменами гравців, які виступають за цей колектив, вони нічим не поступаються своїм суперникам. Група дуже інтригуюча і передбачити переможців неможливо, оскільки, як показав чемпіонат Суперліги, будь-яка команда в цій групі може виграти один в одного, що ми вже неодноразово спостерігали, і виділити явного фаворита досить важко. На мою думку, все залежатиме від настрою команд і далі пройде найсильніший.

nikita luban

Олександр НАЛОЖНИЙ, догравальник ВК «Барком-Кажани»:

1. Трохи здивований – у нашій групі всі команди першої четвірки регулярного чемпіонату і цим все сказано.

2. Думаю, лідер у другій групі Решетилівка. Ну і в черговий раз у команди Другої ліги є всі шанси потрапити до «Фіналу чотирьох», буде цікаво.

oleksandr nalozhniy

Олександр ТОМІЛІН, догравальник ВК «Дніпро-Прометей»:

1. Можу сказати, що переможець явно перебуває у нашій групі і, по суті, на цій стадії багато що вирішиться. «Епіцентр» та «Барком» звичайно ж фаворити, але нам та Житомиру явно є, що сказати та довести у цих іграх. Чи не став би недооцінювати жодну команду нашої «групи смерті», якщо так можна назвати.

2. Мені здається «Решетилівка» набрала гарну форму, але «Юракадемія» завжди добре грає проти них і знаходить ключ до перемоги у очному протистоянні, також цікаво подивитися як проявить себе «МХП-Вінниця», адже у них цілком гарна команда. У сезоні вони вже показали, що можуть давати хороший бій і змусили налаштовуватися на гру з ними, як на непросту прогулянку, і я навіть сказав би, що їм десь просто не щастило в чемпіонаті в плані результатів, так що є всі шанси це змінити.

oleksandr tomilin

Представники групи С:

Костянтин РЯБУХА, головний тренер ВК «МХП-Вінниця»:

Жеребкування, як і завжди, все на найвищому рівні. Залишилось вісім сильніших на даний момент. В Кубку важлива тільки перемога, яка тут вже різниця до якої групи потрапив. Бо я вже прочитав значну кількість коментарів людей про всесвітню змову. Я не вірю в такі речі, але масони і ілюмінати могли б краще постаратись. Відверто, хотілось би потрапити в групу з «Епіцентром-Подоляни» і «Баркомом», бо якщо хочеш стати кращим, тоді і треба грати з найкращими. Ці дві команди займають лідируючі позиції в чемпіонаті України і дійсно більше матчів з ними дали б нам додатковий розвиток на рівні ТОП-команд нашої держави. Але... Це теж треба заслужити! Тому, будемо докладати не менш титанічних зусиль, щоб зустрітися з кимось із них в «Фіналі чотирьох», а опоненти в нас достойні: «Юракадемія», яка має зіграних і досвідчених виконавців з багажем досвіду, що навіть могли і поділитись ним. «Решетилівка» – з найбільшою кількістю легіонерів в чемпіонаті, що показує амбітність їх цілей. МСК «Дніпро» – команда Другої ліги і головне – це не про що не говорить, бо колектив має гравців з явною націленістю набагато вищі результати. Конкретно для нас тут ніхто ніяку червону доріжку не простелив. Маючі свої проблеми, ми спробуємо максимально підготовленими і мотивованими підійти до цього етапу. Шанси є у всіх і далі пройдуть найсильніші!

kostyantin riabukha

Ярослав ЗАЇКА, капітан МСК «Дніпро»:

1. Результатом жеребкування задоволені, є змога спробувати свої сили з командами другої «четвірки» Суперліги. Ми нова команда з четвертого дивізіону, тож намагатимемось показати гарну гру та створити проблеми суперникам.
«МХП-Вінниця» – молоді хлопці які прогресують з кожним днем. «Решетилівка» – новачок в Суперлізі, але відчули смак нагород у кубку України, адже декілька років тому зупинились за крок від перемоги. «Юракадемія» – це один із найіменитіших клубів України, з цим клубом завжди були непрості ігри.

2. По іншій групі скажу, що фаворитами є «Епіцентр» та «Барком», але багато буде залежати від місця проведення. «Дніпро-Прометей» та «Житичі» зроблять все, щоб вийти в фінальну «четвірку», адже в цих командах також зібрані одні з кращих гравців України. Спрогнозувати фіналістів тяжко, в волейболі можливо все. Впевнений вболівальники будуть задоволені напругою протистоянь в обох групах.

msk dnipro

Сергій РЯБОВ, зв'язуючий «Юракадемії»:

1. Результат жеребкування, можна сказати, порадував. Попалися команди, з якими можна і треба грати та вигравати. З командою МСК «Дніпро» не особливо знайомий, але вони пройшли у «вісімку» найкращих команд кубка, тому потрібно буде дивитися їх та вивчати. З командами «Решетилівка» та ВК «МХП-Вінниця» знайомий набагато краще, з ними зіграли вже по 3 гри у чемпіонаті. Команди дуже непрості, з ними завжди важко, але водночас цікаво грати. Дуже сподіваюся, що зможемо увійти до «четвірки» кращих команд на Кубку України.

2. Група Р вийшла трохи сильнішою та цікавішою. Попалися команди, які посідають зараз 1-4 місця у Суперлізі. Впевнений на 100%, що будуть дуже цікаві ігри. Думаю, що лідерами групи Р є «Епіцентр» та «Барком». Але в жодному разі не варто говорити, що вони на 100% забронювали собі місця у «четвірці» найкращих команд Кубка України. «Дніпро-Прометей» та «Житичі» не дадуть їм просто так потрапити туди.

segiy ryabov

Пилип ГАРМАШ, ліберо та граючий тренер ВК «Решетилівка»:

1. Результати жеребкування виявилися цікавими, для нас! В першу чергу, здається, що в нашій групі слабкіший склад, якщо дивитися у турнірну таблицю. Але це кубкові зустрічі і недооцінювати суперника на цій стадії змагань, було б досить безвідповідально. Той же клуб з Черкас досить добре заявив про себе , і в його складі зібрано багато майстрів спорту. Тож, гра з ними явно не буде легкою прогулянкою, тим паче усі досить добре пам‘ятають історію дворічної давнини з молодою командою з Решетилівки. Отже, наша концентрація буде на найвищому рівні кожну гру.

2. Буде цікаво спостерігати за протистоянням лідерів турнірної таблиці. Я впевнений , що всі матчі будуть цікавими, але фаворити там «Епіцентр» та «Барком». Що ж, побачимо чи справдиться мій прогноз.

pypyp harmash

Фото: facebook.comНаталя МурзаєваРоман Кулиничfacebook.com/epicentrpodolyany/ , Ірина Рубан.