В чемпіонаті України у вищій лізі візьмуть участь 8 команд. Про це повідомив голова Директората ФВУ Андрій ЛЬОПА.

Серед учасників: «Харків’янка» (Харків), «Полтавчанка» (Полтава), «Фаворит» (Київ), «Хімфармінвест» (Київ), збірна України серед глухих під «Інваспорт» (Київ), ЛДУФК-СКІФ-«Спартак» (Львів), «Запоріжжя» та «Новатор» (Хмельницький).

На першому етапі команди буду розділені на дві групи і зіграють по одному матчу між собою. В першому турі буде зіграний одноколовий турнір в кожній з груп, в наступних двох турах будуть зіграні тури за схемою «2 на 2».

На другому етапі команди, які посіли 1-4-е місця, зіграють два кола в два тури. Другий етап команди розпочнуть з бонусними очками, відповідно зайнятим місцям: 1-е місце – 3 очки, 2-е – 2 і так далі. Перший тур приймає команда, яка посіла друге місце на першому етапі, другий тур – команда, яка посіла перше місце.

Команда, яка посіла перше місце, виходить в Суперлігу замість останньої команди за підсумками сезону в елітному дивізіоні.

Команда, яка посіла друге місце у вищій лізі, зіграє перехідні ігри за право підвищитися у класі із сьомої командою Суперліги. Суперники зіграють серію з п’яти матчів до трьох перемог.

Останні два сезони змагання у вищій лізі не проводилися.

КАЛЕНДАР ЗМАГАНЬ