Стартовий тур жіночого чемпіонату серед команд вищої ліги столичний клуб "Фаворит" завершив двома перемогами і поки що очолює турнірну таблицю. Чи спроможна команда й надалі зберігати цей переможний темп і, взагалі, які в неї плани на сезон - на ці питання відповів головний тренер "Фаворита" Ігор Попов.

Як відомо, жіноча національна першість серед команд вищої ліги відновилася після багаторічної перерви, тож керівництво її учасників дуже вдячне керівництву ФВУ за надану можливість змагатися на офіційному рівні та знову відчути всі ті ігрові емоції, які конче потрібні будь-якому спортсмену. Отже, турнірні баталії обіцяють бути дуже цікавими та непередбачуваними. Тим більше, більшість суперників на сьогодні взагалі не знають можливості один одного. Отже, вітаємо інтригу!

Нагадаємо, у чемпіонаті беруть участь наступні колективи: "Фаворит" (Київ), "Харків'янка" (Харків), "ЛДУФК-СКІФ-Спартак" (Львів), "Полтавчанка" (Полтава), "Інваспорт" (Київ), "Спортліцей" (Біла Церква), "Новатор" (Хмельницький), "Буковина-ЧТЕІ-КНТЕУ" (Чернівці) та ЗІЕІТ (Запоріжжя).

У стартовому турі шість команд - по три у Харкові  та Львові відповідно - провели між собою очні поєдинки, а ігри останньої трійки відбудуться 4-6 листопада у Хмельницькому. Результати перших матчів вийшли наступними.

ХАРКІВ

"Харків'янка" - "Полтавчанка" - 3:0 (25:20, 25:14, 25:22)

"Полтавчанка" - "Фаворит" - 2:3 (26:24, 25:14, 22:25, 13:25, 6:15)

"Харків'янка" - Фаворит" - 0:3 (18:25, 21:25, 20:25) 

ФОТО МАТЧА

ЛЬВІВ

"ЛДУФК-СКІФ-Спартак" - "Інваспорт" - 3:2 (25:15, 25:21, 14:25, 19:25, 16:14)

"Інваспорт" - "Спортліцей" - 3:0 (25:14, 25:22, 25:23)

"ЛДУФК-СКІФ-Спартак" - "Спортліцей" - 3:1 (25:19, 25:17, 21:25, 25:20)

Ігор ПОПОВ,головний тренер "Фаворита":

- Початок першого матчу з "Полтавчанкою" вийшов для вашої команди невдалим, і лише в другій його половині ваші підопічні таки зуміли схилити шальки терезів на свій бік. Через що сталися такі ігрові колізії?

- Причина досить проста, хоча й неординарна.  Уявіть собі - невідомий зал, загадковий за своїми можливостями суперник, та ще й на паркет довелося вийти майже з дороги. Тому у перших двох партіях не стільки грали, скільки призвичувалися до всього. На щастя, цього часу вистачило, і нам вдалося переломити хід дуже непростого протистояння. На тай-брейку своїх суперниць ми вже повністю переграли.

Грати з "Харків'янкою" було простіше, оскільки нових "форс-мажорів" не виникло. У нас була можливість нормально відпочити й добре підготуватися до цього матчу.

- У заявці вашої команди є Марина Захожа, яка добре відома шанувальникам волейболу виступами у різних командах Суперліги. Вона виходила нині на майданчик?

- Виходила, і була однією з лідерів.

- Лише однією з?  

- Так, оскільки один гравець у волейболі, як кажуть, погоди не робить. Звичайно, Марина дуже допомогла команді, але крім неї я хотів би відзначити також нашого капітана - Ксенію Мазур, ліберо Катю Коваленко та першого темпа - Ірину Ващенко. Своїми вдалими діями вони значно додали впевненості іншим дівчатам. 

- Як вважаєте, ваші перемоги стали цілком справедливими? Чи десь можна казати і про схильність Фортуни?

- Ну, якщо ми перемогли, то, виходить, заслужили на це. Інша річ, що в Харкові ми грали, так би мовити, з чистого листа, оскільки на сьогодні мені невідомі можливості жодного з учасників чемпіонату! Всі команди - темні конячки. Тому поки що кожна гра потребуватиме від мене, якщо хочете, справжньої тренерської інтуїції. Інакше грубих помилок не уникнути.

- У перших матчах ви їх припускалися?

- Ну, не можу сказати, що грою своєї команди я абсолютно задоволений. Були приємні моменти, але й були такі, котрі не можна повторювати у майбутньому. Саме над цим і будемо працювати найближчим часом.

- А які ж ваші загальні завдання у чемпіонаті?

- Завдання-мінімум - боротися за місце на п'єдесталі. А завдання-максимум - повернути нарешті до столиці України волейбол високого класу! Тому, сподіваюся, у "Фаворита" знайдуться партнери, які прагнуть того ж!

Igor Popov