Столична команда стала одноосібним лідером і, тим самим, переконливо довела своє бажання поборотися за путівку до Суперліги.

2-й тур серед жіночих команд вищої ліги особливих несподіванок не приніс, за винятком того, що досить міцний, здавалося, "Новатор" зазнав двох поразок у Білій Церкві, а "Полтавчанка", навпаки, максимально використала особливо стимулюючий фактор рідних стін. У Києві ж, звісно, моду диктували місцеві волейболістки. Тільки не з "Інваспорта", а з "Фаворита"...  

БІЛА ЦЕРКВА

«Спортліцей» (Біла Церква) – «Харків’янка» - 0:3 (22:25, 18:25, 21:25)

«Харків’янка» - ВК «Новатор» (Хмельницький) - 3:0 (29:27, 25:19, 25:20)

«Спортліцей» - ВК «Новатор» - 3:1 (25:15, 25:16, 20:25, 25:13)

Для "Новатора" цей тур видався дуже невдалим, оскільки з Білої Церкви команда повернулася додому без жодного очка. Звичайно, її наставник Олексій Колісецький навіть у цих невдачах знайде позитивні моменти на майбутнє, однак факт залишається фактом: якщо "Харків'янка" і сама здібна грати дуже потужно, то волейболістки місцевого "Спортліцея", здається, обіграли суперниць із Хмельницького більше на бажанні і характері, ніж на класі. Та це аж ніяк не применшує значимість їхнього успіху. Навпаки - доводить, що в нинішньому сезоні будь-хто спроможний перемагати будь-кого. А це, з точки зору турнірної інтриги, не може не радувати.

Втім, здається, є принаймні одна команда, яка списувати можливі невдачі на незіграність, недотренованість чи недовкомплектованість не стане за жодних умов. Бо, по-перше, після двох турів вона цих невдач досі не знає, а по-друге, перед початком чемпіонату поставила перед собою такі завдання, які примушують її боротися за перемоги попри всі негаразди...   

КИЇВ

«Інваспорт» (Київ) - «Фаворит» (Київ) - 0:3 (16:25, 18:25, 15:25)

«Фаворит» - «Буковина-ЧТЕІ» (Чернівці) - 3:0 (26:24, 25:14, 25:19)

«Інваспорт» - «Буковина-ЧТЕІ» - 3:0 (25:16, 25:16, 25:23)

Мова йде про столичний "Фаворит". На майданчику номінальних господарок туру - землячок з "Інваспорта" - підопічні Ігоря Попова почувалися явно краще за них, не говорячі вже про гостей із Чернівців. Тому й виграли обидва поєдинки під "нуль", що дозволило їм одноосібно очолити турнірну таблицю. Та чи дивно це насправді? Здається, аж ніяк, оскільки нинішні переможниці іншого підсумку навіть у думках не передбачали. 

- Завдання-мінімум - боротися за місце на п'єдесталі. А завдання-максимум - повернути нарешті до столиці України волейбол високого класу!  - так нещодавно виказав цілі на сезон головний тренер "Фаворита" Ігор Попов. І, як бачимо, це були не порожні слова. Якщо зробити серйозні висновки з матчів двох проведених турів, то найбільш раціональну і продуктивну гру на даному етапі продемонстрували якраз "фаворитки". Мінімум метушні та зайвих рухів, а тому й мінімум помилок - так чи приблизно так можна визначити їхню тактичну стратегію. Вони її дотримуються - і вона приносить їм успіх. Принаймні, у чотирьох, проведених наразі, поєдинках. Хоча, звісно, "Фавориту" ще потребується вагомо доводити вищесказане в усіх наступних іграх. Але поки він, хоч як крути, єдиний лідер!

ПОЛТАВА

«Полтавчанка» - ЛДУФК-СКІФ (Львів) - 3:1 (25:19, 20:25, 25:13, 25:21)

ЛДУФК-СКІФ - ЗІЕІТ (Запоріжжя) - 3:0 (25:19, 25:21, 25:12)

«Полтавчанка» - ЗІЕІТ - 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:8)

Волейболістки "Полтавчанки" виявили максимальну негостинність і не залишили шансів бодай на одне очко ні львів'янкам, ні запоріжанкам. Й одразу піднялися в турнірній таблиці на п'яту позицію. В той же час, незважаючи на оптимістичні очікування, у її хвості продовжує плестися ЗІЕІТ. Утім, до наступного туру часу є чимало, так що всі без винятку мають можливість добряче попрацювати на тренуваннях.