Достроково забезпечивши собі золоті медалі, столичні волейболістки не зупинилися й обіграли наостанок і "Харків'янку", і "Новатор".

КИЇВ

"Полтавчанка" - "Новатор" - 1:3 (15:25, 25:23, 19:25, 17:25)

ФОТО МАТЧУ

"Фаворит" - "Харків'янка" - 3:1 (19:25, 25:9, 25:21, 25:23)

ФОТО МАТЧУ

Вирішивши завдання стати достроковими чемпіонками "вишки" ще у перший день домашнього туру, волейболістки "Фаворита", тим не менше, відклали цілком заслужений "заплив" у шампанському на його останок, коли вже остаточно вирішилася доля й срібного та бронзового призерів. Причому, що цікаво, право вирішити суперечку "Новатора" и "Харків'янки" отримав саме столичний колектив. Адже він грав із ними по черзі, і саме від цих результатів залежав розподіл підсумкових місць кожної з команд.

Спочатку не пощастило харків'янкам. Щоправда, здається, насамперед вони самі в цьому винні, оскільки, вигравши першу партію, надалі ніби злякалися цієї свої вдачі. Бо пояснити їхній тотальний розгром у другому сеті чимось іншим просто неможливо. Киянки, можливо, дещо й додали, але що психологічно "посипалися" іхні суперниці - то однозначно!

Щоправда, далі "Харків'янка" таки спробувала вчепитися у свій шанс, та, як кажуть, поїзд уже пішов. І "Новатор", який без особливих труднощів здолав "Полтавчанку", вийшов на локальне друге місце...

"Харків'янка" - "Полтавчанка" - 3:1 (25:22, 10:25, 25:17, 25:15)

"Фаворит" - "Новатор" - 3:1 (20:25, 25:16, 25:18, 25:19)

...Та пережив у цьому статусі лише одну ніч. Бо заключного дня туру харківські волейболістки відновили статус-кво у протистоянні з полтавчанками. Хмельничанкам же довелося сражатися за срібні нагороди з киянками.

І першу партію Тетяна Хилюк та компанія провели дуже добре, що відобразилося на оптимістичному для них рахунку. Проте, на біду для гостей, того дня у залі зібралося чимало глядачів, на очах яких господарки туру просто не мали права соромитися. Адже, як-ніяк, чемпіонки - і офіційна церемонія нагородження чекала попереду. Тож підопічні Ігоря Попова й взялися до справи по-чемпіонськи. Включили на повну потужність і подачу, і прийом, і блоки... Тому заключну, переможну для себе, партію всього чемпіонату України вони завершували вже під нагороджувальні оплески всіх присутніх. Тож і дівчатам з "Новатора", здається, не було занадто прикро...

Ну, а надалі відбулася урочиста "роздача слоників", коли найкращі гравці отримали спеціальні персональні призи, та, зрештою, вручення "фавориткам" чемпіонського кубка. Величезного такого, якраз для достатньої кількості командного шампанського. Та мають право, бо ЗАСЛУЖИЛИ! Вiтаємо!

ФОТО з нагородження

visshaya liga ukrainy