Наставники команд-фіналістів вищої ліги підбили підсумки виступу у 1-му турі, який відбувся у Львові 24-26 березня. Нагадаємо, що «ЕкоДім» здобув три перемоги в трьох матчах, а решта команд мають в активі по одній вікторії.

Валерій КОПИЛОВ, головний тренер «ЕкоДому»:

- Напередодні туру ви говорили, що головною задачею буде належним чином налаштувати своїх підопічних. Чи вдалося це у Львові?

- Не повною мірою. Наприклад, в першій та третій грі налаштувалися добре, а ось у матчі з «Булавою» були певні проблеми. В принципі, «ЕкоДім» для всіх команд добрий подразник, тому в другий день у нас була невеличка запарка. Львівська команда завелася, добре грала – і діагональний, і догравальники. Тож прийшлося добряче попрацювати, щоб виграти цей матч.

- В цілому, гадаю, виступом команди задоволені?

- Так. Залишився останній тур у Вінниці. Важливо буде зберегти настрій. Ще два тижня потренуємося, вийдемо та виконаємо нашу задачу. Нам, можливо, вистачить і двох перемог.

 

Юрій МАЛЬЧИЦЬКИЙ, головний тренер «Булави»:

- Вважаю, ми показали непоганий результат у домашньому турі. Наша ціль залишається незмінною – привезти до Львову перехідні матчі. Все вирішиться у Вінниці.

Перша та третя ігри у нашому виконанні були схожими одна на одну, не за результатом, звісно, а за кількістю помилок. Але якщо у грі із «Заваіром» ми не змогли їх прибрати та переламати хід гри, то і матчі з «Бахмутом» це вдалося зробити. Це відбулося в третій партії.

А з вінницьким «ЕкоДомом» ми, вважаю, непогано боролися. Хоча, можливо, суперник не дуже налаштовувався на цю гру. Але в загальному маємо такий підсумок, на якій і розраховували – ми на другому місці. Вважаю, це добре, що три команди мають приблизно однакові показники – це означає, що ніхто розслаблятися не буде, особливо «Булава», і боротьба за медалі триватиме до кінця.

- За рахунок чого, програючи 0:2, вдалося переломити хід гри з «Бахмутом»?

- «Бахмут» розібрав нашу команду по кісточках. Суперник подавав плануючу подачу саме в того гравця, якій з нею не дуже справляється. Тож в перших двох партіях бахмутівці взяли нас саме плануючою подачею. Тим самим вони вибили наш перший темп, ми постійно атакували на подвійному блоці. Плюс було чимало своїх помилок, про які я говорив вище. Але й ми зробили певні зміни у грі. Зокрема, перестали ризикувати на подачі, та взагалі спростили свою гру, що знизило кількість помилок. Це принесло нам перевагу. Крім того, нам більше пощастило, ніж супернику. Ну й, звісно, слід подякувати вболівальникам за підтримку.

Також не можу сказати, що грати три матчі поспіль - це дуже важко для нашої команди, особливо догравальникам та діагональному.

- Перед початком фінального турнірі ви говорили, що ціль команди – призова трійка. Після 1-го туру ціль вже досить чітка – перехідні матчі…

- Так. Після виступу в регулярному чемпіонаті, де досить таки впевнено фінішували другими, і в першому турі, хлопці внутрішньо налаштовані все ж таки на друге місце. Це вже чітко. Це буде важливим кроком в розвитку команди. 

 

Олександр МИРНИЙ, головний тренер ВК «Бахмут-ШВСМ»:

(інтерв’ю відбувалося за кілька хвилин після образливого програшу «Булаві», тож наставник був досить розчарованим та небагатослівним)

- В цілому я задоволений грою команди. Ми були близькими, що здобути і другу перемогу у цьому турі, маю на увазі матч із «Булавою», але не вийшло. За різними причинами.

 

Максим ПАРХОМЕНКО, головний тренер «Заваіра»:

- Звісно, хотілося привезти додому принаймні дві перемоги, але не вийшло. З «Булавою» всі хлопці зіграли на доброму рівні, впоралися зі своїми функціональними обов’язками.

Мали певні шанси здобути вікторію і в матчі з «Бахмутом». Дуже важкою вийшла гра – фактично всі партії на «більше-менше». Але дуже слабо приймали, тому й такий результат. Хоча в цілому відіграли непогано.

У матчі з «ЕкоДомом» зуміли поборотися лише в другій партії, а взагалі невдало зіграли у всіх елементах.

- У складі «Заваір» був відсутній один з основних догравальників Олександр Горбачов, тому прийшлося піти на певні перестановки. Наскільки це позначилося на результаті?

- Додам, що, теж через хворобу, був відсутній ще й центральний блокуючий Олександр Акінін. Тому дійсно прийшлося піти на перестановки – Сергій Пересунчак перейшов із діагоналі в догравання, а в «двійці» вийшов Едуард Резнік. Награвали один варіант, а поїхали іншим складом. Звісно, це не могло не позначатися на грі команди та на результаті.

- Але боротьба за медалі продовжується?

- Так, ще нічого не втрачено. Задача та ж – здобути принаймні дві перемоги. Гадаю, це нам під силу. Сподіваюсь, всі хлопці будуть в строю, тому розраховую на позитивний результат.