Серед них не буде переможця торішнього чемпіонату – столичного «Фаворита», який, схоже, не зіграє і в Суперлізі.

Усе менше часу залишається до офіційного старту нового сезону, в тому числі й серед жіночих команд вищої ліги. Нагадаємо, що торішній турнір досить упевнено виграв київський «Фаворит», який протягом усього змагального шляху поступився лише одного разу – у протистоянні с хмельницьким «Новатором». Проте у вирішальному турі чемпіонату столичні волейболістки переконливо довели свою перевагу над усіма конкурентами і заслужено отримали золоті медалі.

Здавалося би, далі – довгоочікуємий крок уперед до Суперліги і, нарешті, повернення до Києва великого волейболу в особі цього ж «Фаворита». Та ба: бажання – бажаннями, а реальність буває жорстокою. Особливо коли, так би мовити, фінанси співають романси. Ось і керівництво «Фаворита», принаймні, на даний момент, так і знайшло належної матеріальної підтримки хоча б від когось, і нині його заявки нема не тільки до елітного дивізіону вітчизняного волейболу, але й до вищої ліги. Хоча, як відомо, надія вмирає останньою і, можливо, станеться приємний екстрений форс-мажор…

Ну, а поки дюжина команд, які підтвердили своє бажання грати, фактично сформована. Отже, на сезон 2017-2018 років до вищої ліги заявилися: «Новатор» (Хмельницький), «ХНПУ Харків’янка» (Харківська обл.), «ЛДУФК-СКІФ-Спартак» (Львів), ЗІЕІТ (Запоріжжя), «Педуніверситет-ШВСМ» (Чернігів), «Буковина» (Чернівці), «Спортліцей» (Біла Церква), «СДЮСШ-Педуніверситет» (Вінниця), «Южанка-ДЮСШ№ 5-ВУФК» (Миколаїв), «ПНУ-Івано-Франківськ», ВК «Полтавчанка» і СДЮСШОР №2 (обидві – Полтава).

Як бачимо, від Полтави буде одразу двоє представників. Причому, якщо хтось гадає, що СДЮСШОР №2 – таке собі збіговисько зовсім юних «зелених» дівчаток, той може сильно помилитися. Адже працювати тут справді вміють на совість. Красномовне тому підтвердження: нещодавно вихованка СДЮСШ № 2 Євгенія Хобер отримала запрошення одразу від чемпіона Суперліги, і нині є гравцем южненського «Хіміка»!

Утім, звісно, все розсудить тільки гра, тож чекаємо із нетерпінням старту турніру!