Хмельницька команда, здається, має найбільше шансів завоювати путівку до Суперліги. Та чи погодяться із цим його суперники?

Матчами 28 і 29 жовтня розпочнеться новий чемпіонат України серед жінок у вищій лізі. На старт вийдуть 12 команд, які на першому етапі у п’яти турах визначать четвірку найкращих, котра в наступному раунді поведе боротьбу безпосередньо за медалі та єдину путівку до Суперліги.

У передсезонних прогнозах багато спеціалістів схилялися до думки, що найбільше шансів здобути її має хмельницький «Новатор». Він, мовляв, і хороший склад зібрав, і фінансове підґрунтя має відповідне. Більше того, у минулому чемпіонаті саме «Новатор» склав найбільш серйозну конкуренцію його переможцю – столичному «Фавориту». Хмельничанкам не вистачило елементарної віри у власні сили і, відповідно, тактичної дисципліни. Однак той чемпіонат – уже історія. А в нинішньому волейболісткам з однойменного клубу чоловічої Суперліги, на думку спеціалістів, кинути гідний виклик майже нікому.

Хоча чи справді це так? Адже є амбіційні колективи у Полтаві та Львові, Харкові та Запоріжжі, Білій Церкві та Чернігові... Особливо в останньому місті, чий «Педуніверситет-ШВСМ» торік якраз і виступав в елітному Дивізіоні. Тоді під орудою наставники Володимира Жули простежувався талант у кількох його підопічних, і нині вони також представляють «Педуніверситет-ШВСМ». Отже, завдання повернення до Суперліги перед ними очевидне?

Що ж, давайте дочекаємося офіційного старту нового чемпіонату у «вишці» і вже після стартових матчів спробуємо зробити перші висновки…

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

28 жовтня, Субота

15:00 «Спортліцей» (Біла Церква) - «СДЮСШ-Педуніверситет» (Вінниця)

17:00 «Новатор» (Хмельницький) - «Южанка ДЮСШ №5 - ВУФК» (Миколаїв)

29 жовтня, Неділя

15:00 «Южанка ДЮСШ №5 - ВУФК» - «Спортліцей»

17:00 «Новатор» - «СДЮСШ-Педуніверситет»

ЧЕРНІГІВ

28 жовтня, Субота

16:00 «Педуніверситет-ШВСМ» (Чернігів) - СК «Полтава»

18:00 «Харків’янка» - СК «Академія-ЗІЕІТ» (Запоріжжя)

29 жовтня, Неділя

10:00 СК «Академія-ЗІЕІТ» - «Педуніверситет-ШВСМ»

12:00 СК «Полтава» - «Харків’янка»

ЧЕРНІВЦІ

28 жовтня, Субота

15:00 ВК «Полтавчанка» - «ПНУ-Івано-Франківськ»

16:30 ЛДУФК-СКІФ (Львів) – «Буковинка» (Чернівці)

29 жовтня, Неділя

11:00 «ПНУ-Івано-Франківськ» - ЛДУФК-СКІФ

12:30 «Буковинка» - ВК «Полтавчанка»

Можливо, вже у першому турі стануться ще й несподівані сюрпризи? Принаймні, повністю відкидати це припущення однозначно не можна…