Наставник вищолігової чернівецької «Буковинки» сподівається, що його команда нарешті отримає гідну підтримку від міської влади і стане справжньою гордістю усього краю.

Нещодавно на турнірі у столиці Буковини у складі обох команд ЧТЕІ КНТЕУ і Чернівецького національного університету грали дівчата, які цього сезону у вищій лізі захищатимуть кольори ВК«Буковинка». Про те, як прошла підготовка команди до старту сезону, прес-службі ФВУ розповів її головний тренер Сергій ГРИНЬКО…

- Цей турнір повинен був стати для нас своєрідною репетицією перед стартом чемпіонату. Але оскільки клуб базується на двох вузах, було прийнято рішення зіграти окремими командами. Тож підготовка вийшла не зовсім такою, як ми очікували.

- Чи міг би матч ЧТЕІ КНТЕУ з переможцем турніру – Прикарпатським національним університетом скластися інакше, якби він відбувався не в перший день?

- Гадаю, що так. Адже по ходу турніру гра команди почала поступово налагоджуватися, з’явилося взаємопорозуміння, дівчата почали відчувати одна одну на майданчику. Спочатку же було зовсім важко, адже у складі з’явилися три нових гравці, і деяким навіть довелося змінювати амплуа.

- За рахунок чого саме Чернівецькому національному університету вдалося стати тою командою, яка змогла виграти принаймні одну партію у чотирьох переможних матчах ЧТЕІ КНТЕУ?

- У першій же партії полетіла подача. Дівчата з ЧТЕІ КНТЕУ ніяк не могли впоратися з прийомом і серйозно відпустили суперниць. Потім підтягнулися і майже наздогнали, але врятувати очко все одно не змогли. Проте у наступних двох партіях зібралися, і вже достатньо легко та переконливо перемогли - 25:5, 25:10.

- Які висновки зробив клуб після минулого дебютного сезону у вищій лізі і які завдання він ставить перед собою цьогоріч?

- Дебют вийшов важким. До того ми брали участь тільки у чемпіонатах області й міста, а також у Студентській лізі. Дівчата зовсім не мали досвіду серйозних ігор. Проте навряд чи цього року нам буде легше. З того складу, що відіграв минулий сезон у вищій лізі, залишилося сім гравців. Прийшли три дівчини 2000 року народження, дві – 2002-го. Фактично, це нова команда, помінявся, зокрема, перший темп.

Звичайно, ми постараємося здобути якогомога більше досвіду і зберегти прописку у вищій лізі. Проте на даний момент наше головне завдання – це знайти гроші, адже вже стартує чемпіонат, а фінансове становище клубу залишає бажати кращого. Поки що міська влада нас не помічає. Можливо, щось зміниться на краще після першого туру, який ми гратимемо вдома. Бажання є у всіх: у дівчат – грати, у нас, тренерів – працювати, у прихильників волейболу – вболівати. Усі ми хочемо мати свою команду на Буковині, причому – таку, за гру якої не буде соромно!