Наставник хмельницької жіночої команди Олексій КОЛІСЕЦЬКИЙ підтвердив, що ставить перед своїми підопічними саме таке завдання.

Як відомо, у минулому сезоні серед жіночих команд вищої ліги «Новатор» став єдиним, хто зумів відібрати очки майбутнього володаря єдиної путівки до Суперліги – столичного «Фаворита». Однак сам хмельницький колектив тоді ще був не готовий зазіхнути на неї всерйоз. Нині ж картина інша, і керівництво «Новатора» прямо говорить, що бере курс на Суперлігу. У коментарі прес-службі ФВУ головний тренер Олексій Колісецький підтвердив цей намір клубу і поділився останніми новинами…

- У минулому сезоні ми продовжували комплектацію навіть тоді, коли він уже розпочався. Тому підготовчий період вийшов не до кінця продуктивним, і боєздатний колектив довелося «ліпити» безпосередньо протягом чемпіонату. Звичайно, навіть за таких умов у деяких матчах ми мали зіграти ліпше і добиватися кращих результатів. Але то – вже історія.

Нині ж картина інша. По-перше, нам вдалося зберегти у складі всіх торішніх лідерів, тож можна казати і про більш-менш нормальну зіграність. По-друге, у міжсезоння ми попрацювали дуже плідно, причому нам зробили на один навчально-тренувальний збір більше. Нарешті, по-третє, у нинішній чемпіонат ми одразу ж вступили в якості одного з головних фаворитів, і дівчата добре це розуміють. Тобто, вони значно додали у психологічній стійкості, бо чітко усвідомлюють загальнокомандні цілі та завдання. А вони в нас – найсерйозніші. Ми справді націлюємося поборотися за єдину путівку до Суперліги.  

З іншого боку, тепер уже й суперники розглядають «Новатор» як одного із основних претендентів на підвищення в класі. Тож і налаштовуються на ігри проти нас по-особливому. Наприклад, у стартовому турі чемпіонату волейболістки вінницького «СДЮСШ-Педуніверситету», усвідомлюючи, що втрачати їм особливо нічого, після розгрому у стартовому сеті – 9:25 не «розклеїлися», а, навпаки, заграли розкуто і впевнено. Це для моїх підопічних стало неприємною несподіванкою. Поки вони намагалися щось змінити, суперниці «видряпали» другу партію – 26:24. Щоправда, далі все знову пішло за нашим сценарієм – 25:11 і 25:13, але тривожний дзвоник для нас уже пролунав. Тобто, дівчатам не слід забувати, що на паркеті необхідно викладатися від першої до останньої секунди. А як розслабишся – то одразу отримаєш!

Втім, то був перший тур, а у ньому, зазвичай, усі ігри складаються дещо нервово. Зате він добре допоміг нам зробити оперативні позитивні висновки.

Як я вже казав, нам вдалося зберегти кістяк минулосезонного колективу, проте, вірю, дуже скоро своє місце у ньому віднайдуть дві нові молоді дівчини. Одна з них – догравальниця Лєра Нудьга, як на мене, має дуже хороші перспективи. Друга – зв’язуюча Настя Яремчук, сподіваюся, теж швидко прогресуватиме, маючи перед очима яскравий приклад досвідченої Тетяни Хилюк.

Отже, образно кажучи, вже сьогодні намагаємося дбати про завтрашній день, щоби, в разі виходу до Суперліги, мати готовий для гідних виступів там колектив!