Амбітний учасник «Фіналу чотирьох» вищої ліги не збирається зупинятися на досягнутому.

Як відомо, в останньому турі першого етапу національної першості серед жіночих команд вищої ліги визначилася четвірка клубів, які надалі продовжать боротьбу безпосередньо за медалі. Одним із них дещо несподівано став ВК «ПНУ-Івано-Франківськ». У вирішальному протистоянні туру, яке відбувалося на їхньому майданчику, підопічні Ірини Цап здолали білоцерківський «Спортліцей» - 3:0. Ця перемога дозволила франківському колективу стати у квартеті найсильніших, так би мовити, четвертим незайвим. Але що далі?..

- Звісно, ми задоволені грою, задоволені тим, як завершився цей тур, - прокоментувала для sport.if.ua наставниця «ПНУ-Івано-Франківськ» Ірина ЦАП. - Адже ми грали вдома і для своїх уболівальників. Взагалі, проведення таких змагань дає вагомий поштовх у розвитку волейболу на Івано-Франківщині. Відверто кажучи, мені, як тренеру, було дуже важко стояти на заміні у таких напружених поєдинках, хотілось увійти у гру.

- Відчувалася підтримка домашніх трибун? 

- Звісно, у Франківську підтримка така, наче ми грали у Євролізі. Головний суддя та тренери інших команд розповіли, що такої підтримки, як у Франківську, давно не бачили. Адже часто їздять на змагання, і буває таке, що зали взагалі порожні.

- Розраховуєте поборотися за медалі вищої ліги?

- Насамперед, ми виконали завдання, яке перед нами поставили керівники клубу ще до початку сезону – потрапили до фінальної четвірки. Далі – як життя покаже. У фінальних турах, що пройдуть у Чернігові та Хмельницькому, насамперед плануємо награвати нашу молодь, щоби дівчата змогли спробувати на смак волейбол вищого рівня, і вже наступного року ми могли би виступати у вищій лізі своїми гравцями. Та зупинятися на цьому рівні не збираємося – мерія та керівництво клубу поставило завдання наступного сезону підвищитись у класі та вийти до волейбольної Суперліги. Над цим і будемо працювати!